12. december 2017
Hillerød Kommune havde indtil sidste år store ambitioner om at udrulle separatkloakering over hele kommunen. Foto: Allan Nørregaard
Hillerød Kommune havde indtil sidste år store ambitioner om at udrulle separatkloakering over hele kommunen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dropper retssag mod kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dropper retssag mod kommune
Hillerød - 21. april 2017 kl. 13:05
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I kølvandet på den skrottede spildevandsplan for Hillerød Kommune lægger grundejer Lene Kattrup sin retssag mod Hillerød Kommune på hylden. En retssag, som ender med at koste Hillerød Kommune mindst 234.316 kroner.

Lene Kattrup rejste sagen i 2014, fordi hun fik et påbud om at separatkloakere på sin grund i Uvelse. Påbuddet kom kort efter, at hun havde købt sit hus og renoveret kloakken. Inden hun begyndte på renoveringen, kontaktede hun kommunen og spurgte, om der var problemer med ekstremregn i området, eller planer om at ændre kravene til kloakering.

Der var der ikke, lød svaret. Så Lene Kattrup gennemførte sin renovering som planlagt.

Senere fandt hun ud af, at kommunens nye spildevandsplan var i høring. Planen, som påbød en lang række grundejere at separatkloakere, herunder grundejerne i Uvelse og altså også Lene Kattrup. Planer, som i oktober 2016 blev opgivet.

Men tilbage i 2014 fik kravet om separatkloakering altså Lene Kattrup til at stævne kommunen, og der blev indledt en retssag. Men nu har Lene Kattrup indgået forlig med Hillerød Kommune om at standse retssagen. I hvert fald indtil videre.

- Retssagen fyldte for meget. Men nu er der meldt ud, at separatkloakering skal være baseret på frivillighed, så det var logisk at stoppe retssagen, siger Lene Kattrup.

Der har været telefonretsmøder i sagen, og parterne har sendt breve til hinanden, oplyser hun. Selv kender Lene Kattrup endnu ikke omfanget af sin advokatregning, men det bliver ikke i nærheden af kommunens regning. Desuden har hun retshjælpdækning, men ender alligevel med at skulle betale et betydeligt beløb, da hun skal betale selvrisiko.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk