3. juli 2020
Poliitkerne skal på mødet i Arkitektur-, Byplan- og Trafikudvalget på onsdag igen tale om hotelbyggeriet på Markedspladsen. Visualisering fra lokalplanforslaget
Poliitkerne skal på mødet i Arkitektur-, Byplan- og Trafikudvalget på onsdag igen tale om hotelbyggeriet på Markedspladsen. Visualisering fra lokalplanforslaget
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drøftelser af lokalplan for nyt hotel udsat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drøftelser af lokalplan for nyt hotel udsat
Hillerød - 01. november 2018 kl. 04:09
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På det sidste ordinære møde i Arkitektur-, Byplan- og Trafikudvalget tidligere på måneden havde politikerne så mange spørgsmål til hotelbyggeprojektet på Markedspladsen, at politikerne besluttede at genoptage sagen med bygherre og arkitekt.

arrow Læs også: Politikere afviser hotelprojekt

I mandags mødtes politikerne derfor med repræsentanter fra bygherre PFA Ejendomme, Mikkelsen Arkitekter A/S og projektleder Michael Sheikh fra Momentum, og her fik politikerne svar på alle deres spørgsmål, fortæller udvalgets formand, Dan Riise (V):

- Vi har fået svar på vores spørgsmål og fået gennemgået projektet helt fra starten med købsaftale og så videre. Alle har fået svar på alle spørgsmål, men på grund af tidsmangel stoppede vi mødet og sendte beslutningen videre til vores ordinære udvalgsmøde på onsdag, siger Dan Riise.

Dermed er lokalplanen for Markedspladsen endnu ikke sendt i høring. I forslaget er der på nuværende tidspunkt lagt op til et hotel og lejlighedsbyggeri i op til syv etager, hvor det højeste punkt er på 27,4 meter. Det er hovedsageligt de dele, der vender ind mod lokalplanområdets indre torv. Bebyggelsen nedskaleres til fem etager mod eksisterende nabobebyggelse.

SFs Peter Langer har tidligere været kritisk over for projektet, og har her i avisen fortalt, at han ville stille spørgsmål til »den lukkede proces, højden, indblikket til Slottet, den kedelige arkitektur uden variation - og ikke mindst borgerinddragelsen.«

- Jeg synes, syv etager er meget højt, og jeg synes ikke, at arkitekturen med de røde mursten passer ind i omgivelserne. Nogle mener, det skal ligne slottet, men jeg mener: Vi har et slot, det skal ikke konkurrere med det, sagde Peter Langer i avisen tidligere på måneden.

Hvis udvalget beslutter at godkende lokalplansforslaget på onsdag, bliver det herefter sendt i offentlig høring i otte uger. I den periode vil der også være et borgermøde om planerne, hvor alle er velkomne.

arrow Bygherre og arkitekt indkaldt til spørgerunde om hotel
05. oktober 2018 kl. 05:41 Opdateret: kl. 22:20
arrow Se billederne: Forslag om hotelprojekt i syv etager
02. oktober 2018 kl. 06:49 Opdateret: kl. 17:35
arrow Hotelprojekt vil presse trafikken
28. september 2018 kl. 08:48 Opdateret: kl. 17:42
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?