21. oktober 2021
I 1989 stiftede Claus Skov Papiruld Danmark sammen med Gert Josephsenog Curt Andersen. Nu er hans to partnere købt ud af virksomheden, mens Claus Skov selv inden længe overlader ledelsen af virksomheden til en administrerende direktør.  Foto: Allan Nørregaard
I 1989 stiftede Claus Skov Papiruld Danmark sammen med Gert Josephsenog Curt Andersen. Nu er hans to partnere købt ud af virksomheden, mens Claus Skov selv inden længe overlader ledelsen af virksomheden til en administrerende direktør. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Direktør forventer stor vækst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Direktør forventer stor vækst
Hillerød - 01. november 2019 kl. 06:32
Af Janne Mulvad

Nu kommer der rigtig gang i butikken.

Sådan lyder spådommen fra Claus Skov, tidligere direktør og medstifter af Papiruld Danmark, den eneste danske producent af papirisolering.

Fra i dag er virksomhedens aktiemajoritet ejet af AH Wood Invest, mens de to andre tidligere ejere er købt ud. I løbet af de kommende fire år vil Claus Skov selv trække sig ud af driften af Papiruld Danmark.

arrow Læs også: Papiruld skifter navn for at signalere bæredygtighed

Bag AH Wood Invest står Asbjørn Berge og Holger C. Hansen, som også ejer aktiemajoriteten i Palsgaard Spær og Lilleheden, som producerer limtræ. Desuden er de to også storaktionærer i F. Junckers Industrier.

- Jeg har ønsket, at der kunne komme nogle, der havde en profil, der mindede om det her. Det er åbenlyst, at det er det, der skal til for at få virksomheden op på den store klinge, siger Claus Skov.

- De nye ejere har kendskab til et kæmpe marked i byggekredse, der vil gøre det muligt for virksomheden at få en langt større vækst, end det har været muligt for os at skabe, siger han.

Et godt match

Det var et tilfælde, at de nye investorer blev opmærksomme på Papiruld Danmark og muligheden for at investere i Hillerødvirksomheden.

En tidligere medarbejder hos Papiruld Danmark blev ansat i Palsgaard Spær, og han fortalte om papirisoleringen.

- Da vi lærte mere om Papiruld Danmark, syntes vi, det lød superspændende, og vi fik en snak med Claus Skov. Der var rigtig god kemi. Vi kan rigtig mange ting på byggematerialer og den kommercielle del. Papiruld Danmark har været rigtige gode på teknik og udviklingssiden. Vi synes, det var et super match, som kan realisere de planer, som Papiruld Danmark har haft på dagsordenen længe, siger Holger C. Hansen, som fra i dag er direktør i Papiruld Danmark.

Blandt planerne kan på længere sigt være flere fabrikker i andre landsdele, men Papiruld Danmark bliver i Hammersholt, lover den nye direktør.

- Det er en central lokation for os, og der vil også blive investeret i den lokation fremadrettet. I takt med at vi vækster, kræver det, at vi opgraderer produktionsapparatet, og så vil der også blive mulighed for at ansætte flere folk. Så må vi se, om planerne om en produktion i Jylland kunne blive en mulighed, siger han.

Claus Skov, som i 1989 var medstifter af Papiruld Danmark og etablerede produktionen i Hammersholt, var torsdag en meget glad mand.

- Jeg sidder med benene oppe på bordet og smiler. Jeg synes, det er helt fantastisk. Der tilføres en ledelseskraft, der aldrig er set før, så vi alle sammen kan blive bedre, siger han.

Han forventer, at der inden længe ansættes en administrerende direktør, der skal overtage hans opgaver i Papiruld Danmark.

I dag er det faktisk 34 år siden, Claus Skov blev registeret som selvstændig. Nu sidder han med en kontrakt i hånden, der fastlægger, at han de næste tre år skal arbejde for Papiruld Danmark som teknisk direktør, og siden fortsætte et år i bestyrelsen.

- Det er skægt, at der lige er sammenfald på datoen. I dag er det 34 år siden, at andre end min kone har fortalt mig, hvad jeg skal, siger han og fortsætter:

- Det er et skridt på vejen mod afviklingen af mit virke i selskabet. Nu skal der friske og nye kræfter til, der kan se nye muligheder. En ejerleder har ofte en stor kærlighed til produktet og idéen. Nu kommer der forretningsfolk og siger, du kan også sælge det, du har lavet. Det er det, der sker her. Papiruld Danmark går fra at virksomhed til en professionel virksomhed, siger han.

arrow Papiruld Danmark fusionerer med CBI Danmark
07. april 2021 kl. 16:25 Opdateret: kl. 16:25
arrow Papiruld Danmark får ny direktør
15. januar 2020 kl. 14:03 Opdateret: kl. 14:03
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?