25. september 2021
Investoren vil bevare ejendommens flotte facade.
Investoren vil bevare ejendommens flotte facade.
Foto: Janne Mulvad
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dette vil nye ejere bygge i gammel biograf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Dette vil nye ejere bygge i gammel biograf

Som en del af aftalen med Nordisk Film har ejerne af Gallerierne overtaget den nuværende biografbygning på Nordre Jernbanevej i Hillerød.

Hillerød - 03. februar 2021 kl. 05:34
Af Janne Mulvad
arrow Læs også: Biografen åbner med gensyn med efterårets store film

Til efteråret rykker Nordisk Film ud af den gamle biografbygning på Nordre Jernbanegade i Hillerød, og som en del af aftalen med ejeren af Gallerierne, hvor Nordisk Film flytter ind, overtager Galleriernes ejer den gamle biograf.

Og nu fortæller direktør i Gallerierne Hillerød A/S, Tom Høeg, at selskabet vil lave biografen om til boliger. Selskabet har sendt en ansøgning til Hillerød Kommune om at få lavet en lokalplan for et projekt med op til 100 private studierelaterede boliger i biografbygningen. Den nuværende lokalplan giver ikke mulighed for boliger. Ansøgningen er foreløbig sat på Hillerød Kommunes venteliste for lokalplaner som nummer 14, fremgår det af dagsorden til mødet i Arkitektur, Byplan og Trafikudvalgets møde i dag.

- Vi skal have gjort noget ved den gamle biograf, så vi ansøger kommunen om vi kan få at vide om der kan laves til boliger, siger Tom Høeg til Frederiksborg Amts Avis.

Der er ikke ret mange planer endnu, da politikerne først skal tage stilling til, om der må indrettes boliger i ejendommen. Men så meget som muligt af ejendommen skal bevares.

- Det jeg kalder købstadsudtrykket på ejendommen, vil vi gerne bevare. Det er jo en meget pæn og nydelig facade. Så kan vi starte med at rive alt ud indvendigt, og så bygger vi boliger indvendigt. Men det er kun skitser og strøtanker nu - vi skal jo først have at vide, om vi kan få lov, siger Tom Høeg.

arrow Genåbning: - Der er en masse, der skal indhentes
21. april 2021 kl. 05:00 Opdateret: kl. 14:20
arrow Biografer glæder sig vildt til at slå dørene op igen
10. april 2021 kl. 05:26 Opdateret: kl. 14:37
arrow Restaurant Flammen har længe haft kikkerten rettet mod Hillerød
04. marts 2021 kl. 05:55 Opdateret: kl. 07:36
Stemmer du til kommunalvalget i år?