25. april 2019
Udstillingen bliver klar. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Udstillingen bliver klar. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det Sixtinske Kapel i er flyttet ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det Sixtinske Kapel i er flyttet ind
Hillerød - 12. oktober 2018 kl. 05:38
Af Tore G. C .Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De seneste dage er der ganske mod sædvane summet af liv i det ellers næsten tomme butikscenter Gallerierne i Hillerød, og de kommende dage forventes endnu mere liv. I hvert fald i den tidligere Netto-butik, hvor Michelangelos mesterværker fra Det Sixtinske Kapel i Vatikanet er flyttet ind. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Fredag klokken 14.00 åbner udstillingen, hvor FrederiksborgCentret har allieret sig med Hillerød Kunstforening, for at præsentere udstillingen »Michelangelo - A Different View«, hvor gæsterne fra fredag 12. oktober og tre måneder frem kan komme helt tæt på billederne og samtidig lære om dem via en lydguide på dansk, svensk, engelsk, tysk, hollandsk og kinesisk.

På gulvet kan man knæle foran motiverne af blandt andet syndfloden, Adams og Evas skabelse, syndefaldet og udvisning fra paradis, tilblivelsen af solen, månen og planeterne, adskillelse af lys og mørke og syndfloden. Og rundt om billederne på gulvet står store fotostater, blandt andet af profeter og spåkvinder som Zacharias, Esaias og Daniel. Når man går helt på de lodret opstillede fotostater, kan man tydeligt se detaljerne i Michelangelos malerier. Man kan ikke se de enkelte pixels, og man kan heller ikke se, at billederne er sat sammen af fotografier i størrelsen 20x25 centimeter, der er digitaliseret og printet.

I forbindelse med en restaurering af Det Sixtinske Kapel i 1982-94 blev der nemlig taget billeder af malerierne i formatet 20 x 25 centimeter. De er nu digitaliseret og printet, så detaljerne og farverne ses klart og tydeligt. Billederne, der udstilles, er 2,5 gange 4 meter store, samme størrelse som billederne i kapellet.

»Michelangelo - A Different View« kan ses i Gallerierne, Slotsgade 5a-5b, Hillerød tirsdag-søndag klokken 12.00-16.00, torsdag til klokken 19.00. Voksne betaler 150 kroner, et barn under 17 år kommer gratis ind ifølge med en voksen, ellers betaler børn 80 kroner. Billetter kan købes på Frederiksborgcentret.dk.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede