25. oktober 2021
Hjemmeværnet afholder i weekenden en stor øvelse i blandt andet Hillerød. Foto: Hjemmeværnet
Hjemmeværnet afholder i weekenden en stor øvelse i blandt andet Hillerød. Foto: Hjemmeværnet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor kommer det til at vrimle med soldater og politifolk i weekenden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor kommer det til at vrimle med soldater og politifolk i weekenden
Hillerød - 16. september 2021 kl. 09:45

Du skal ikke nødvendigvis blive bange eller undre dig, hvis du ser en masse soldater og politifolk i weekenden.

Her deltager flere end 1.000 soldater nemlig i stor militærøvelse i Østsjælland - herunder blandt andet i Hillerød.

Det oplyser Hjemmeværnet i en pressemeddelelse.

Øvelsen afholdes af Hjemmeværnet sammen med Forsvaret, Beredskabsstyrelsen og politiet, og den bliver bliver afholdt på baggrund af den sikkerhedspolitiske situation, der har ændret sig, forklarer professor Peter Viggo Jacobsen fra Forsvarsakademiet.

"Sikkerhedspolitisk står Danmark i en ny situation. Det har vi gjort siden 2014, hvor Rusland gik ind og tog Krim. Det har ført til modsætningsforhold mellem NATO og Rusland. Vi skal i NATO afskrække mod et russisk angreb. I forhold til den kolde krig, er Danmark ikke længere fronlinjestat, men et opmarchland for allierede styrker," fortæller Peter Viggo Jakobsen i pressemeddelelsen.

Afskrække

Netop opgaven med at modtage allierede styrker er et vigtigt element i weekendens øvelse, hvor Hjemmeværnet blandt andet skal træne bevogtning og eskortering.

Opgaven med at passe på allierede styrker er en af Hjemmeværnets vigtige opgaver. Og selvom risikoen for krig er lille, så handler et stærkt Hjemmeværn også om, at vi skal afskrække potentielle modstandere, så krigen aldrig kommer, fortæller chef for Landsdelsregion Øst, oberst Peer Sander Rouff.

"Når vi tager Danmarks sikkerhed alvorligt, er vi med til at minimere risikoen for, at potentielle modstandere ønsker krig. Dygtige, veluddannede soldater og militære enheder forebygger krise og krig ved at vise, at det ikke kan betale sig at angribe mål i Danmark. Derfor har vi i Hærhjemmeværnet skarp fokus på vores militære evner," siger han i pressemeddelelsen.

Ud over øvelse af evnerne til at passe på allierede styrker, som kaldes værtsnationsstøtte, vil der under øvelsen samtidig blive trænet samarbejde med store dele af Forsvaret, politiet, lufthavne, Bornholmslinjen og Beredskabsstyrelsen.

Øvelsen kan påvirke trafikken i kortere perioder, oplyser Hjemmeværnet.

mw

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?