20. september 2021
Mette Thiesen fra Nye Borgerlige kunne som det eneste byrådsmedlem ikke tilslutte sig budgetaftalen, der blev indgået i weekenden. Arkivfoto: Allan Nørregaard
Mette Thiesen fra Nye Borgerlige kunne som det eneste byrådsmedlem ikke tilslutte sig budgetaftalen, der blev indgået i weekenden. Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor er Nye Borgerlige ikke med i budgetforliget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor er Nye Borgerlige ikke med i budgetforliget

Nye Borgerlige kunne ikke komme igennem med ønsket om at få rullet sidste års kommunale skattestigning tilbage i budgetforhandlingerne

Hillerød - 14. september 2021 kl. 17:30
Af Martin Warming

Syv ud af byrådets otte partier er med i budgetforliget, der blev forhandlet på plads i weekenden. Det eneste parti, der ikke kunne tilslutte sig aftalen, er Nye Borgerlige.

arrow Læs også: Sådan skaffer man 47 millioner kroner ekstra

Og det skyldes primært, at Nye Borgerlige ikke kunne få de andre partier med på forslaget om at rulle sidste års kommunale skattestigning tilbage, fortæller byrådsmedlem Mette Thiesen (NB).

"I det budgetforlig, der ligger nu, har man valgt at acceptere og videreføre den skattestigning, som blev indført af det røde flertal ved sidste års budgetaftale. Det kan vi som borgerligt parti selvfølgelig ikke acceptere," siger Mette Thiesen til Hillerød Posten.

Derudover ønsker Nye Borgerlige blandt andet at indføre betalingsfri parkering i bymidten, men det forslag var der heller ikke opbakning til i budgetforhandlingerne, fortæller Mette Thiesen.

"Vi kom til forhandlingerne med et klart ønske om at rulle skattestigningen tilbage, sikre betalingsfri parkering i bymidten, effektivisere driften af kommunen til gavn for borgerne, sikre at der passes bedre på det eksisterende ved blandt andet at investere i bedre veje og vedligehold af bygninger og sikre den grundlæggende kernevelfærd," siger hun.

Ifølge Mette Thiesen ville man kunne finde en stor pose penge ved at drive Hillerød Kommune mere effektivt.

"Man kunne finde omkring 102 millioner, hvis man drev kommunen mere effektivt, men det var der ikke flertal for. Samtidig valgte flertallet at acceptere og videreføre skattestigningen og spare på nogle af de mest udsatte i vores samfund. Derfor forlod vi forhandlingerne sent lørdag aften og er ikke med i forliget," siger hun til Hillerød Posten.

arrow Glæde og ærgrelse over nyt budget
13. september 2021 kl. 19:41 Opdateret: kl. 19:41
arrow Billedserie: Få overblikket over budgetforliget her
13. september 2021 kl. 12:19 Opdateret: kl. 12:19
arrow Bredt budgetforlig med fokus på børn og ældre
13. september 2021 kl. 11:16 Opdateret: kl. 11:16
Synes du, at kommunen er der for dig?