9. august 2020
Køen til en plejebolig er i årets andet kvartal blevet længere, og den gennemsnitlige ventetid har været 66 dage på den generelle venteliste. Det er ikke ønskeligt, siger udvalgsformand. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Køen til en plejebolig er i årets andet kvartal blevet længere, og den gennemsnitlige ventetid har været 66 dage på den generelle venteliste. Det er ikke ønskeligt, siger udvalgsformand. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Demente står i kø til en plejebolig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Demente står i kø til en plejebolig
Hillerød - 10. september 2019 kl. 05:06
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køen til en plejebolig i Hillerød har i årets andet kvartal været lang. Her er den gennemsnitlige ventetid således vokset til 66 dage, når demente og plejekrævende har ventet på en bolig på et af kommunens plejehjem. Det betyder, at kommunen har overskredet den plejeboliggaranti, som ifølge Serviceloven pålægger kommunerne at tilbyde en plejebolig inden for to måneder.

- Det er klart ikke ønskeligt, at vi ikke overholder den ventetidsgaranti. Der er selvfølgelig tale om mennesker, der har brug for en plads, for man bliver jo ikke visiteret til en plejehjemsplads, hvis man ikke har brug for det. Derfor er det vigtigt, at man kan komme på en venteliste, hvor man kan få en plads hurtigt, siger Christina Thorholm (R), formand for Omsorgs- og Livskraftudvalget.

Hun lægger dog vægt på, at de lange ventelister langt fra er sædvanlige i Hillerød Kommune.

- Vi har fået at vide, at vi ud fra beregninger og estimater skulle have kapacitet nok. Det er da klart beklageligt og ærgerligt, at vi har stået i en usædvanlig situation, hvor vi har ramt en periode med meget belastning, siger udvalgsformanden.

Christina Thorholm understreger desuden, at de borgere, der står i kø til en demensbolig, bliver tilbudt en aflastningsplads, mens de venter.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?