16. december 2017
I 2013 holdt Bandidos en stor fest i rockerborgen på Industrivænget. Festen tiltrak 600 deltagere fra Danmark og udlandet, og fik politiet til at oprette visitationszone i Hillerød. Efter festen blev der fundet våben gravet ned i Tirsdagsskoven.  Foto: Hans Jørgen Johansen
I 2013 holdt Bandidos en stor fest i rockerborgen på Industrivænget. Festen tiltrak 600 deltagere fra Danmark og udlandet, og fik politiet til at oprette visitationszone i Hillerød. Efter festen blev der fundet våben gravet ned i Tirsdagsskoven. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De skal ud af byen: Politikere vil lukke rockerborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De skal ud af byen: Politikere vil lukke rockerborg
Hillerød - 20. april 2017 kl. 07:07
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Folketinget om få måneder sender en ny bandepakke på gaden, skal Hillerød Kommune stå klar til at bruge de nye værktøjer i lovgivningen til at standse bander og grupperinger i byen.

Og første skridt kunne være at lukke Bandidos' rockerborg på Industrivænget. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi har en rockerborg i Hillerød. Og lige nu, er der måske stille omkring den. Men der er ingen garanti for, at det ikke blusser op igen. Bandepakken bliver forhåbentligt vedtaget, og så kan vi måske få værktøjer til, at vi aldrig nogensinde kan få en rockerborg igen, siger Thomas Elong (V).

Også Marco Oehlenschläger (LA) er klar til at gå efter rockerborgen, hvis der kommer lovgivning, der gør det muligt.

- Vi skal stresse dem, så meget man overhovedet kan. Der skal vi se på alle de værktøjer, vi har. Fra at smide dem ud af vores by og lukke rockerborgen, og komme efter dem med alt, hvad vi kan i forhold til økonomisk kriminalitet og social snyd. Vi skal stresse dem og være efter dem, siger Marco Oehlenschläger, som ikke er tvivl om, at en lukning af Bandidos' klubhus vil reducere kriminaliteten i Hillerød.

- Det man har hørt meget om den sidste tid er LTF, Gremium i Helsinge og Satudarah. Men Bandidos fylder da også noget. Man skal ikke være dum og tro, de ikke foretager sig noget kriminelt i vores kommune. Selvfølgelig gør de da det, siger han.

Borgmester Dorte Meldgaard (K) er i tvivl, om det vil have nogen reel betydning at lukke rockerborgen. Men hun vil gerne gøre forsøget.

- Jeg mener, vi skal bruge alle muligheder for at komme kriminalitet til livs. Jeg så helst, at der ikke var rockere eller bander eller steder, de kunne samles. Så hvis vi får nye muligheder vi kan bruge, skal vi se på det, siger borgmester hun.

I går mødtes byrådet til et temamøde, hvor to politifolk fortalte om kriminaliteten i Hillerød lige nu. Temamødet kommer i forlængelse af urolighederne i Hillerød i februar med rudeknusninger, samt skyderiet i Frederiksgade sidste år.

Budskabet fra politifolkene er, at kriminaliteten i Hillerød er rimelig gennemsnitlig.

- Der er kriminalitet i Hillerød, for det er der alle steder. Men helt generelt er der trygt i Hillerød, forsikrer Dorte Meldgaard.

Men det er ikke altid, Thomas Elong føler sig helt sikker i Hillerød.

- Når man går en tur ned i Hillerød for at hygge sig med sine venner, er det ikke ukendt, at der kommer en motorcykel blæsende ned gennem gågaden, eller at man ser en bliver smidt ud fra en bar, som råber »jeg kommer igen med mine venner med rygmærker på. At det kan ske i Hillerøds natteliv bliver opfattet som mindre trygt, siger han.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk