25. marts 2019
KAB vil opføre et alment boligbyggeri, såkaldte Almen+ boliger på Åmosevej, men har bedt om dispensation fra kommuneplanens regler om, at alt nyt byggeri i Hillerød udstyres med et anlæg, der opsamler regnvand fra tage og genbruger det til tøjvask og toiletskyl. Illustration: KAB
KAB vil opføre et alment boligbyggeri, såkaldte Almen+ boliger på Åmosevej, men har bedt om dispensation fra kommuneplanens regler om, at alt nyt byggeri i Hillerød udstyres med et anlæg, der opsamler regnvand fra tage og genbruger det til tøjvask og toiletskyl. Illustration: KAB
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DN: Regnvand skal genbruges - dispensation er ulovlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DN: Regnvand skal genbruges - dispensation er ulovlig
Hillerød - 11. juli 2018 kl. 08:27
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hillerød Kommune planlægger at give dispensation fra kravet om genbrug af regnvand i toiletter og til tøjvask, når boligselskabet KAB får opført sit boligprojekt på Åmosevej, hvor der skal opføres 74 almene boliger. Men gives dispensationen, er det en ulovlig dispensation, mener Danmarks Naturfredningsforening. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Byggeri på Åmosevej skal opsamle vand

Kommuneplanen fastslår, at når der bygges nyt i Hillerød, skal byggeriet forsynes med et anlæg, der opsamler regnvand, så det kan bruges til tøjvask og toiletskyl, og dermed spare på grundvandet.

Men KAB har bedt om at få lov til at opføre boligerne på Åmosevej uden sådan et anlæg. Man vil stadig opsamle regnvandet, men ikke genbruge vandet i toiletter og vaskemaskiner. På grund af projektets arkitektur, er der ikke nok tagflade til at opsamle vand nok, og dermed vil det ikke være økonomisk rentabelt at etablere anlægget, har KAB oplyst.

Byrådet besluttede i maj at sende en lokalplan, der giver dispensationen i høring, og den er i høring til 30. juli.

I et høringssvar fra Danmarks Naturfredningsforening, som DN forventer at sende til Hillerød Kommune en af de kommende dage minder foreningen om, at kommuneplanen rummer en undtagelsesbestemmelse, der lyder, at man kan dispensere af helt særlige grunde, »så det ikke danner præcedens, og det skal være en planmæssig eller miljømæssig begrundelse, ikke en økonomisk«.

Men begrundelsen er tilsyneladende økonomisk, mener DN og henviser til en udtalelse fra KAB's projektleder Meik Keller i Frederiksborg Amts Avis 27. maj, hvor der står:

»...men det kan ikke betale sig at opsamle regnvandet og bruge vandet i vaskemaskiner og toiletter, lyder det fra KAB... Af rent økonomiske årsager kan det ikke betale sig at etablere sådan et anlæg. Når man ser på levetiden af anlægget, er det først tjent hjem fem år efter, at vi skal have bygget et nyt. Så det er ikke rentabelt, siger Meik Keller, som er projektleder i KAB«.

- Det tyder på, at der har været økonomiske grunde til at dispensere. Det er i klar modstrid til kommuneplanen. Dispensationen er derfor ikke lovmedholdelig, skriver Danmarks Naturfredningsforening i sit høringssvar.

Hvis byrådet vedtager lokalplanforslaget som er i høring, forventer Danmarks Naturfredningsforening at indbringe lokalplanen for Planklagenævnet.

- Jeg mener, at lokalplanen strider imod kommuneplanen, og så kan man klage, siger Jørgen Nielsen, formand for DN Hillerød.

arrow Ø alene om at fastholde snævre miljøkrav
31. maj 2018 kl. 06:34 Opdateret: kl. 22:15
arrow Kommune klar til miljøkompromis
27. maj 2018 kl. 07:32 Opdateret: kl. 20:50
arrow Lokalplan for etagebyggeri udskudt
20. januar 2017 kl. 10:13 Opdateret: kl. 21:18

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede