16. januar 2019
PFA Ejendomme præsenterede i sommeren 2017 et projekt med hotel på Markedspladsen midt i Hillerød. Illustration: Momentum
gallery icon

Se billedserie

PFA Ejendomme præsenterede i sommeren 2017 et projekt med hotel på Markedspladsen midt i Hillerød. Illustration: Momentum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DN: Hotel i syv etager er en katastrofe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DN: Hotel i syv etager er en katastrofe
Hillerød - 07. august 2018 kl. 02:05
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom det endnu er meget tidligt i processen med at få opført et nyt hotel på Markedspladsen, lægger Danmarks Naturfredningsforening ikke fingrene imellem, når det kommer til deres bekymringer for det kommende hotelbyggeri.

Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Hillerød er blevet forelagt den miljøscreening, som kommunen er ved at udarbejde i forbindelse med det kommende lokalplansforslag for Markedspladsen. Og den er langt fra tilfredsstillende for foreningen.

»Overordnet set finder vi den fremlagte screening mangelfuld, idet den undlader at forholde sig til væsentlige miljøemner. Der tages blandt andet ikke højde for den trafik, en byfortætning vil medføre. Turistbusser samt besøgende til hotel og centerbebyggelse vil givetvis medføre yderligere trafikal belastning i området. Disse forhold er ikke belyst, hvilket vi anser for en fejl, idet vi mener at ændringerne vil medføre yderligere påvirkninger af miljø og mennesker, der bor i området«, skriver bestyrelsesmedlem Michael Liesk for vegne af Danmarks Naturfredningsforening i et svar til kommunen, som også er sendt til avisen.

Han undrer sig desuden over, at kommunen som grøn kommune ikke gør mere for at beskrive krav til blandt andet at bruge genbrugsmaterialer og lave energivenlige tiltag.

Hotel i syv etager
PFA Ejendomme har købt Markedspladsen for at opføre et hotel med cirka 80 værelser, der skal drives af hotelkæden Zleep Hotels. Der skal også bygges boliger og en dagligvarebutik. De vil blive gjort plads til busparkering og cirka 100 offentlige parkeringspladser, heraf mindst 40 parkeringspladser i kælder.

Udover en ny lokalplan skal der udarbejdes et nyt kommuneplantillæg med henblik på at oprette et nyt rammeområde til Markedspladsen og øge etagehøjden for rammeområdet fra et maksimalt etageantal på tre etager til fem-seks etager med mulighed for, at enkelte dele af bebyggelsen kan blive op til syv etager, hvor bebyggelsen vender ind mod sig selv.

Efterlyser behovsanalyse
Men netop behovet for et hotel i midten af Hillerød bør analyseres, mener Michael Liesk.

»Er behovet for et hotel undersøgt tilstrækkelig? Vores indtryk er, at hovedparten af de turister der besøger byen, kommer i forbindelse med de busture, der udgår fra København, når de mange tusinde krydstogtsgæster besøger landet i kortere perioder, skriver Michael Liesk og fortsætter:

»Vi anser en bygningshøjde på syv etager for at være en katastrofe for kulturmiljøet tæt på slottet og i direkte modstrid med tidligere kommuneplan. Vi foreslår derfor, at højden ikke overstiger de fem etager den tidligere kommuneplan tillader, i det mindste ikke overstiger seks etager, som kommuneplanen i dag angiver som muligt. Planen betyder en stor ændring af områdets karakter. Med de uklarheder, screeningen afsløre, mener vi, at en fuld miljøvurdering er nødvendig«, skriver foreningen, der henviser til konsekvenser med skyggevirkninger og vindturbulens.

Også den øgede trafik i området og dermed øgede luftforening bekymrer:

»Øget trafik i bymidten udgør en sundhedsrisiko for beboerne i området, der pt. byfortættes kraftigt. Vi savner en begrundende analyse af, at der er kapacitet til den trafik, det ændrede trafikmønster vil medføre. Vi ønsker at begrænse luftforureningen«, skriver Naturfredningsforeningen.

Supergodt område
Formanden for Arkitektur-, Byplan- og Trafikudvalget, Dan Riise (V), hæfter sig ved, at vi endnu er meget tidligt i beslutningsfasen. Han glæder sig til at få sendt lokalplansforslaget i høring, så alle bliver hørt.

- Jeg glæder mig til at sende det her i høring, og til at vi kommer til at diskutere det. Det er et langt bedre projekt, end man har kunnet læse i læserbreve og andre indlæg. Det bliver et supergodt område, som ikke kommer til at genere hverken slottet eller andre, siger Dan Riise og fortsætter:

- Med hensyn til højden kommer der ikke noget tillæg til kommuneplanen. Det er et projekt, der ligger i fem-syv etager, hvor der er punkter, der kommer op i syv, men meget kommer til at være i fem. Jeg synes personligt, at det er bedre, at vi har et byggeri, der springer fra fem til syv etager fremfor en stor bygning på seks etager, der ligger som en stor klods. Nu må vi se, hvad byrådet siger i sidste ende, siger Dan Riise.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk