29. juli 2021
En politisk løsning på sygeplejestrejken er en nødvendighed, for at Hillerød i fremtiden kan sikre en ordentlig hjemme- og sundhedspleje, skriver Lars Elbrandt fra SF. Foto: Kim Agersten
En politisk løsning på sygeplejestrejken er en nødvendighed, for at Hillerød i fremtiden kan sikre en ordentlig hjemme- og sundhedspleje, skriver Lars Elbrandt fra SF. Foto: Kim Agersten
Foto: Kim Agersten
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Sygeplejestrejken handler om mere end løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Sygeplejestrejken handler om mere end løn
Hillerød - 15. juli 2021 kl. 18:09
Af Lars Elbrandt, sygeplejerske og spidskandidat for SF Hillerød, Traneholmen 16, 3400 Hillerød

Sygeplejestrejken handler om mere end løn. Det handler lige så meget om fremtidens kommunale og regionale sundhed og sygepleje.

arrow Læs også: Strejkende sygeplejersker: Kampen er enormt opslidende

Det er et faktum, at de kvindedominerede faggrupper har et historisk lønefterslæb, og der skal findes en politisk løsning.

Er det ikke bare sygeplejerskernes eget problem? De kan jo bare finde et andet arbejde, der giver den løn, som de ønsker? Det er der faktisk flere, der gør. Samtidig er der 8 % færre, som søger en sygeplejeuddannelse. Resultatet er, at der er 4.700 ubesatte stillinger, og at det øges, så om fem år vil der mangle 7.000 sygeplejersker.

Aktuelt strejker 5.000 sygeplejersker, og det giver stor gene for borger og patienter. Det store spørgsmål er, hvad gør vi om få år, når der mangler 7.000 sygeplejersker.

Vi oplever allerede nu, at det er svært at rekruttere og fastholde sygeplejersker, både i den kommunale hjemme- og sundhedspleje og på hospitalerne.

Som sygeplejerske og SF-kandidat er jeg meget bekymret for fremtidens kommunale sundhed og sygepleje i Hillerød. For uden nok sygeplejersker og andet sundhedspersonale vil vi i Hillerød ikke i fremtiden kunne tilbyde en ordentlig hjemme- og sundhedspleje.

Hillerød fortjener en ordentlig og styrket hjemme- og sundhedspleje ,hvor der er plads til en styrkelse af blandt andet sundhedsplejen. Det skal være en ret at få et graviditetsbesøg og sundhedsplejerskebesøg til alle familier i de første dage efter hjemsendelse fra hospitalet for at sikre både barn og forældre en tryg overgang til livet som familie.

Der skal være en styrket indsats og støtte for demente og deres pårørende. Vi skal have løftet kvaliteten af den omsorg og pleje, som borgere med demens modtager i hjemmeplejen, på plejehjemmene og på plejecentrene.

Det skal det skal være en ret for borgeren at kende de hjælpere, der kommer i ens hjem. Det skal være faste teams af medarbejdere, så der ikke kommer nye ansigter ind i de ældres hjem hver dag. Det vil give mere tryghed.

En politisk løsning på sygeplejestrejken er en nødvendighed, for at Hillerød i fremtiden kan sikre en ordentlig hjemme- og sundhedspleje.

arrow Strejke: Hospitalet har aflyst hundredevis af operationer
14. juli 2021 kl. 04:05 Opdateret: kl. 15:26
arrow Sygeplejersker udvider strejke
12. juli 2021 kl. 11:31 Opdateret: kl. 11:32
arrow Sygeplejerskerne strejker: - Vi synes, det er frygteligt
10. juli 2021 kl. 13:30 Opdateret: kl. 13:30
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?