23. september 2021
"Vi skal gøre os fri af minuttyranniet og give tilliden tilbage til dem, der står med opgaverne i det daglige," skriver Annette Rieva. Arkivfoto: Adobe Stock
"Vi skal gøre os fri af minuttyranniet og give tilliden tilbage til dem, der står med opgaverne i det daglige," skriver Annette Rieva. Arkivfoto: Adobe Stock
Foto: Ocskay Mark/Ocskay Mark - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Selvstyrende teams i hjemmeplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Selvstyrende teams i hjemmeplejen
Hillerød - 09. september 2021 kl. 16:55
Af Annette Rieva, byrådsmedlem for Venstre

I Venstre vil vi gerne give mere kvalitet, nærvær og omsorg til borgerne. Vi mener, at sundhedsprofessionelle skal slippes fri og understøttes i at tage faglige beslutninger i dagligdagen. Vi skal gøre os fri af minuttyranniet og give tilliden tilbage til dem, der står med opgaverne i det daglige. Det betyder minimum af administration og maksimum af tid og nærvær sammen med de ældre.

Løsningen kan findes i modellen for selvstyrende teams, hvor medarbejderen får stor indflydelse på eget arbejdsliv. Og i Venstre er vi optaget af at skabe et godt arbejdsmiljø for at fastholde og rekruttere medarbejdere samt at give de ældre en oplevelse af omsorg og nærvær i mødet med hjemmeplejen. Modellen rummer mulighed for mere aktiv inddragelse af pårørende og lokalsamfund, med udgangspunkt i den enkeltes ønsker og behov.

Vi skal i Hillerød selvfølgelig finde vores egen model for selvstyrende teams, og vi vil i budgetforhandlingerne lægge op til, at der arbejdes med muligheder for selvstyrende teams i Hillerød kommune. Selvstyrende teams hvor faglighed, både mono- og tværfagligt, er i højsædet, og hvor trivsel og arbejdsmiljø er vigtige pejlemærker. Med et fælles mål, at skabe mere kvalitet, nærvær og omsorg i hjemmeplejen - for alle.

Synes du, at kommunen er der for dig?