17. januar 2021
Elgkoen, som her er fotograferet i Norge, kan gå hen og blive noget, man vil kunne opleve, når vores naturnationalparker bliver en realitet. Det bliver bare så fedt, mener Michael Liesk. Privatfoto
Elgkoen, som her er fotograferet i Norge, kan gå hen og blive noget, man vil kunne opleve, når vores naturnationalparker bliver en realitet. Det bliver bare så fedt, mener Michael Liesk. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Plads til alle - også i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Plads til alle - også i naturen
Hillerød - 12. januar 2021 kl. 16:31
Af Michael Liesk, Humlehaven 16, 3400 Hillerød
arrow Læs også: DEBAT: Jeg savner bank-kassererne og mønterne

debat Regeringen og dens støttepartier har besluttet, at der i Danmark bliver plads til 15 naturnationalparker.

En af disse bliver i Gribskov, hvor 20 procent af skoven i fremtiden skal sikre, at yderligere tab af biodiversitet undgås.

Dette må betragtes som et lille bidrag til, at vores pressede natur og dyr får et frirum, taget i betragtning af den tilbagegang, vi har oplevet for dyr og flora.

Vi har alle et ansvar for vores fælles natur, og derfor er det vigtigt, at vi fremover alle bidrager til en balance mellem benyttelse og beskyttelse.

Men ikke alle har samme syn på beskyttelse. Diverse idrætsorganisationer, jægere og Dansk Rideforbund taler højt imod planerne og sætter dermed egne behov og se-lige-mig højere end et projekt og en plan for naturens overlevelse.

Skoven er stor, og der er plads til alle. Nordsjælland har mange store arealer, der i dag består af store hestefolde og rideskoler - her er masser af mulighed for rideture i egen baghave.

Mountainbikebaner findes i rigeligt antal - såfremt man holder sig til de anlagte baner. Desværre har mange valgt at gå 'offroad' og på den måde presses vores natur og dyr yderligere og unødigt.

Jægerne kan sikkert også finde deres bytte i de resterende 80 procent skov.

Naturnationalparken bliver forhåbentligt med de store græsser, der kan forvandle og være begyndelsen på en ny naturpolitik, hvor også beskyttelse har en plads.

arrow DEBAT: Skandaløs mangel på glatførebekæmpelse
11. januar 2021 kl. 16:53 Opdateret: kl. 12:49
arrow DEBAT: Tak for hjælpen!
11. januar 2021 kl. 16:03 Opdateret: kl. 12:49
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?