24. juni 2021
SF ønsker ikke Hillerød Forsyning privatiseret sådan som Nye Borgerliges Morten Bille foreslår. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
SF ønsker ikke Hillerød Forsyning privatiseret sådan som Nye Borgerliges Morten Bille foreslår. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Pænt nej tak til privatisering og udlicitering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Pænt nej tak til privatisering og udlicitering
Hillerød - 31. maj 2021 kl. 17:10
Af Lars Elbrandt, byrådskandidat for SF, Traneholmen 16, 3400 Hillerød, og Michael Liesk, byrådskandidat for SF, Humlehaven 16, 3400 Hillerød

Det kommer vel næppe bag på nogen, at Nye Borgerlige helst ser alle områder, hvor der lovmæssigt er hjemmel for konkurrenceudsættelse, bliver privatiseret og udliciteret.

arrow Læs også: DEBAT: Nye Borgerlige vil privatisere Hillerød Forsyning

Privatisering og udlicitering sker som oftest på bekostning og kvalitet, løn og arbejdsforhold bliver for de virksomhedsoverdragne en grim oplevelse.

De seneste år har en lang række kommuner hjemtaget udliciterede opgaver. Mange steder har der især i hjemmeplejen og rengøring været væsentligt dårligere kvalitet og service og omsorg. Mange er gået konkurs og efterladt kommunerne med regningen.

Hvis vi i Hillerød ser bort fra de skærmydsler, der i forsyningen har været omkring ledelse, har vi trods alt et velfungerende affalds- og genbugssystem, som i forhold til andre kommuner er rullet godt ud i hele vores kommune

Der vil altid være fejl og mangler, men at bruge problemerne til at kaste erfaring over skuldrene er ikke en løsning SF i Hillerød vil være med til.

Der er nu vedtaget nye retningslinjer og en ny ejerstrategi for forsyningens ledelsespolitik, og den vil vi i SF følge.

Morten Bille (spidskandidat for Nye Borgerlige, red.) nævner muligheden for billige priser, men i virkeligheden hænger pris og kvalitet sammen. Spørg blot de rengøringsfolk, omsorgspersonale eller de medarbejdere, der har oplevet deres arbejdsplads blive privatiseret.

Svaret vil i de fleste tilfælde være, at man er blevet presset på løn, øget tempo, dårligere arbejdsmiljø og meget lidt fokus på kvaliteten af ens arbejdsområde. Men dette flugter vel egentlig meget godt med Nye Borgerliges holdning til ordentlige arbejdsforhold, overenskomster og rettigheder for lønmodtagere.

Så pænt nej tak fra SF Hillerød til planer om udlicitering og privatisering.

arrow DEBAT: Privatisering duer ikke
25. december 2020 kl. 17:00 Opdateret: kl. 12:30
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?