17. maj 2021
"Der er nul kroner til den helt nødvendige investering i forbedringer af de nedslidte lokalbaner," skriver Annie Hagel fra Enhedslisten. Arkivfoto: Allan Andersen
"Der er nul kroner til den helt nødvendige investering i forbedringer af de nedslidte lokalbaner," skriver Annie Hagel fra Enhedslisten. Arkivfoto: Allan Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Nul kroner til lokalbanerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Nul kroner til lokalbanerne
Hillerød - 13. april 2021 kl. 17:13
Af Annie Hagel, medlem af Hovedstadens Regionsråd for Enhedslisten

Her i Nordsjælland kan vi glæde os over, at regeringen i sit nye trafikudspil har sat 400 millioner kroner af til den ombygning af Hillerød station, som vi har ventet længe på, og som gør det muligt at køre med tog direkte fra Helsingør, Gilleleje og Tisvildeleje via Hillerød til den nye Favrholm Station ved det kommende Nyt Hospital Nordsjælland. Der også penge til flere afgange med S-toget til Hillerød. Rigtig godt.

arrow Læs også: Ny motorvej: Stor glæde hos Hillerøds borgmester

Til gengæld er der nul kroner til den helt nødvendige investering i forbedringer af de nedslidte lokalbaner.

Hillerødmotorvejs forlængelse og Frederikssundsmotorvejen er med i investeringsplanerne. Selvom al erfaring viser, at mere motorvej kun betyder flere biler og mere trængsel.

Fint nok at satse på el-biler. Men de fylder jo også på vejene. Skal trængslen på vejene og belastningen af klimaet mindskes, kræver det helt anderledes investeringer i den kollektive trafik.

Regeringen beskriver i sit udspil en vision om, at kollektiv transport skal være et attraktivt førstevalg. Med dette udspil er der lange udsigter til, at denne vision bliver til virkelighed.

arrow Viceborgmester om trafikudspil: Regeringen har spildt for meget tid
08. april 2021 kl. 09:37 Opdateret: kl. 09:36
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?