17. oktober 2021
Ingen af deltagerne på en rundvisning i området omkring Lille Sverige og Ny Hammersholt ønskede nyt boligprojekt, skriver Michael Liesk. Foto: Michael Liesk
gallery icon

Se billedserie

Ingen af deltagerne på en rundvisning i området omkring Lille Sverige og Ny Hammersholt ønskede nyt boligprojekt, skriver Michael Liesk. Foto: Michael Liesk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Man bør lytte til borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Man bør lytte til borgerne
Hillerød - 29. marts 2021 kl. 16:44
Af Michael Liesk, næstformand, Danmarks Naturfredningsforening Hillerød, Humlehaven 16, 3400 Hillerød

Undertegnede deltog forleden i en markvandring med deltagelse af beboere i lokalsamfundet omkring Lille Sverige og Ny Hammersholt i egenskab af mit medlemsskab af bestyrelsen i Danmarks Naturfredningsforening.

arrow Læs også: DEBAT: Hammersholt Enge - en vision der samler eller splitter?

Baggrunden for denne markvandring er planerne om byggeri i området "Hammersholt Enge", og turen gik over det åbne land foran Slettebjerget og det lille fine område Lille Sverige, der ligger i den del, der af UNESCO betegnes som en bufferzone til beskyttelse af verdensarv og kulturarv.

Indtil videre er denne del af landskabet gået fri for byggeri, og turen fortsætter over den smalle bro og vej til det område, hvor et flertal af byrådet har givet Frederiksborg Gruppen mulighed for at komme med et reduceret projekt på nok omkring 100 til 120 boliger, og hvis det står til Enhedslisten også en dagligvarebutik (udtalt af Tue Tortzen på ekstraordinært byrådsmøde 6. marts ifølge Frederiksborg Amts Avis, red.).

Her er et mindre industriområde med Papiruldsfabrikken som den eneste produktionsenhed.

I dette område vil Frederiksborg Gruppen nu opføre en nærmest økologisk og bæredygtig landsby. Sjovt nok har de seneste års mange byggeprojekter i kommunen indeholdt betegnelser som bæredygtighed, svanemærke og økologi, ord der bruges lige så flittigt som FN's verdensmål præger diverse kravesæt og skåltaler på de rette steder. Jeg tænker, at Papiruldsfabrikken på sigt er en bedre økologisk investering end det skønmaleri af et projekt, der fremlægges.

Men kort og godt ingen af deltagerne ønskede dette projekt. Trafik har man nok af, naturen og udsigten er noget, man holder af på disse kanter, det bør man lytte til, en anden bekymring som jeg også deler er lidt udefra et gammelt ordsprog .... rækker man først osv.

arrow DEBAT: Debatindlæg vækker undren
27. marts 2021 kl. 07:30 Opdateret: kl. 07:29
arrow Borgermøde om Hammersholt Enge udskydes
26. marts 2021 kl. 15:17 Opdateret: kl. 15:08
arrow DEBAT: Boligbyggeri på industrigrund i Hammersholt
18. marts 2021 kl. 16:04 Opdateret: kl. 10:10
Rejser du til udlandet i år?