28. februar 2021
Virksomheder sætter forvaltningen og politikkerne under pres, når de gentagne gange søger om dispensationer fra lokalplaner, skriver Michael Liesk. Pressefoto
Virksomheder sætter forvaltningen og politikkerne under pres, når de gentagne gange søger om dispensationer fra lokalplaner, skriver Michael Liesk. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Lidt respekt - tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Lidt respekt - tak
Hillerød - 18. januar 2021 kl. 15:48
Af Michael Liesk, bestyrelsesmedlem SF Hillerød, Humlehaven 16, 3400 Hillerød

Nu er det ikke første gang, at en investor eller byggematador beder om en dispensation fra enten lokalplan eller en kommuneplan. J. Jensen ønsker nu en dispensation, så der kan bygges store detailhandelsbutikker på grunden bag Bauhaus. Goldschmidt (som bygger Frederiksbro, red.) har i samme åndedrag, som de første højhuse er ved blive en realitet, bedt om en dispensation fra den gældende lokalplan, så de resterende højhuse kan bygges højre.

arrow Læs også: J. Jensen ønsker store butikker

Et eller andet sted finder jeg det dybt respektløs, at man konstant forlanger at få dispensationer fra planer, som har gennemgået en demokratisk proces med borgermøder og høringer, hvor borgere, politikerne og forvaltningen bruger tid og gode kræfter på at udarbejde planer, som burde være det sidste punktum.

Man sætter ikke alene forvaltningen og politikkerne under pres, men man tager udgangspunkt i egne behov, og her tydeligt behovet for større indtjening, - et nej fra kommunen kunne jo få konsekvenser. Vi har set, at der i vores kommune er givet et utal af dispensationer, og i mange tilfælde har disse medført protester, og når borgere oplever, at man bliver hørt og så alligevel ikke, er dette undergravende for demokratiet og ikke mindst den demokratiske proces.

Efterhånden er det ikke kun i SF, at vi er bekymret for byens udvikling, men også andre partier begynder at sætte spørgsmålstegn ved udviklingen og yderligere vækst.

Store internationale detailkæder vil på sigt betyde butiksdøden i vores by, og hvem med hånden på hjertet ønsker at se gågaden med tomme ruder. Udvikling kan også blive til afvikling - derfor ro på.

Så lidt respekt for byen, borgerne og de beslutninger, der er truffet i en demokratisk proces - tak.

Jeg finder det dybt respektløs, at man konstant forlanger at få dispensationer fra planer, som har gennemgået en demokratisk proces med borgermøder og høringer

arrow Byråd splittet om aflastningscenter
27. oktober 2017 kl. 05:06 Opdateret: kl. 15:55
arrow J. Jensen helt ude af Erhvervstrekanten
05. september 2017 kl. 05:54 Opdateret: kl. 17:10
arrow Centerplaner bekymrer handelsliv
10. februar 2017 kl. 07:53 Opdateret: kl. 00:49
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?