25. januar 2021
At etablere og drive en naturfond er en fordyrende og administrativt meget tung løsning, skriver Elisabeth Stieper Tofte. Arkivfoto: Privat
At etablere og drive en naturfond er en fordyrende og administrativt meget tung løsning, skriver Elisabeth Stieper Tofte. Arkivfoto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Lad ikke naturen drukne i fondsadministration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Lad ikke naturen drukne i fondsadministration
Hillerød - 24. november 2020 kl. 16:25
Af Elisabeth Stieper Tofte, Bestyrelsesmedlem i LA Hillerød, Favrholmvænget 100, 3400 Hillerød

Jeg blev temmelig overrasket over, at SF et par uger tilbage foreslog, at der oprettes en naturfond til at opkøbe områder i Hillerød Kommune for at sikre grønne åndehuller og dyreliv. SF's tanke er, at når Hillerød Kommune med den ene hånd sælger jord, skal de med den anden opkøbe jord, og dette skal ske via en Fond.

arrow Læs også: DEBAT: Lad os skabe en lokal naturfond

Der er dér, kæden hopper af for mig, for at etablere og drive en fond er en fordyrende og administrativt meget tung løsning, eftersom der er ganske omfattende regler i forbindelse med kommunale fonde og dets bestyrelser.

Hvem nyder ikke naturen og sætter pris på de brisende træer og grønne områder? Jeg tænker, man skal være inkarneret byboer eller super allergiker for ikke at sætte pris på den slags.

I Hillerød Kommune har man oven i købet en strategi med særlig fokus på bynaturen med direkte kobling til Verdensmålene. Løbende kan man læse i Hillerød Posten om alle de initiativer, der allerede er i gang med æbletræer, blomsterenge, blotlægning af åerne med videre. Det er fornuftigt og helt sikkert gode initiativer for miljøet.

Jeg og Liberal Alliance mener, at etableringen af en naturfond er at låse det økonomiske råderum, som et eventuelt jordsalg medfører.

Vi mener, det giver mere mening, at det siddende byråd sammen beslutter, hvad pengene skal anvendes til som f.eks. etablering af kunstbaner, der ikke indeholder plastik eller reparation af huller på nedslidte veje. Det er mere demokratisk, fleksibelt og økonomisk fornuftigt.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?