17. oktober 2021
"Man kan godt stille spørgsmål ved, om det er det rigtige, at Hillerød Kommune driver og lejer boliger," skriver V-kandidat Thomas Petersen, som selv bor i Horsevænget. Arkivfoto: Mdt
"Man kan godt stille spørgsmål ved, om det er det rigtige, at Hillerød Kommune driver og lejer boliger," skriver V-kandidat Thomas Petersen, som selv bor i Horsevænget. Arkivfoto: Mdt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hillerød skal være en mangfoldig by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hillerød skal være en mangfoldig by
Hillerød - 16. september 2021 kl. 15:24
Af Thomas Petersen, kandidat for Venstre til kommunalvalget 2021, Horsevænget 41, 1tv, 3400 Hillerød

Jeg har med interesse læst Socialdemokratiets boligvision og Elisabeth Stieper Tofte fra Liberal Alliances debatindlæg om samme.

arrow Læs også: DEBAT: - Det er ikke en kommunal velfærdsopgave at sikre almene boliger

I Venstre i Hillerød ønsker vi et bredt samarbejde om boligpolitikken i fremtiden. Vi ønsker en mangfoldig kommune, hvor der både er plads til akademikeren, den selvstændige, håndværkeren, iværksætteren, direktøren, den studerende, pensionisten, kassedamen og den enlige mor på førtidspension. Vi skal med andre ord have en alsidig boligmasse. Dette kan imødegås i kommuneplanerne og i kommunens boligpolitik, hvor der også bør være almennyttige boliger.

Jeg bor selv i lejebolig, som Hillerød Kommune har solgt til en privat udlejer. Selvom huslejerne stiger betydeligt - det er der gjort indsigelser imod - så er det største problem, at Hillerød Kommune ikke har vedligeholdt boligerne ordentligt og ikke har justeret huslejen. Så derfor kan den nye ejer hæve huslejen for alle "forbedringer" fra de sidste 10 år samt nye forbedringer. Hillerød Kommune har med andre ord ikke passet godt nok på ejendommen, og nu er der ikke råd til, at kommunen kan investere de penge, der er nødvendige for at gøre ejendommen optimal.

Det ser man desværre ofte. At kommuner ikke løbende afsætter penge nok til at sikre værdierne i ejendomme. Det er desværre ikke unikt for Hillerød. Når kommuner ikke prioriterer at bruge de penge, der er nødvendige for at passe på værdierne i ejendomme, så kan man godt stille spørgsmål ved, om det er det rigtige, at Hillerød Kommune driver og lejer boliger. Det kunne tyde på, at man får mere for pengene, når det overlades til ejendomsprofessionelle aktører.

Vi har en skøn kommune med mange lokale bysamfund, som man selvfølgelig skal tage med i sine overvejelser, når man søger bolig. Hvis man kan bo billigere og mere naturskønt er det kun en fordel.

arrow DEBAT: Boliger for enhver pengepung
01. september 2021 kl. 13:40 Opdateret: kl. 14:52
arrow DEBAT: Hillerød skal have flere almene boliger
26. august 2021 kl. 15:47 Opdateret: kl. 09:19
Rejser du til udlandet i år?