2. marts 2021
Hillerød bør ligge i den bedste tredjedel blandt danske kommuner, mener Radikales Christina Thorholm.
gallery icon

Se billedserie

Hillerød bør ligge i den bedste tredjedel blandt danske kommuner, mener Radikales Christina Thorholm.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hillerød skal have mere fokus på erhvervsklima

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hillerød skal have mere fokus på erhvervsklima
Hillerød - 05. december 2020 kl. 16:08
Af Jørgen Suhr og Christina Thorholm, byrådsmedlemmer, Radikale Venstre, Hillerød

Hillerød bør ligge i den bedste tredjedel blandt danske kommuner, når der måles på lokalt erhvervsklima. Skal man tro tallene fra Dansk Industris netop offentliggjorte analyse, er vi langt væk. Vi ligger i den gumpetunge ende som nr. 70. Og har de seneste fire år ligget lavt (mellem nr. 63 og 81).

Det til trods for, at vi har valgt at styrke fokus på erhverv gennem et mindre og mere fokuseret udvalg i denne byrådsperiode: Erhvervs, Beskæftigelse og Turismeudvalget (EBT). Det vil være lige kækt nok at sige, at det er EBT-udvalgets skyld, at vi ligger så dårligt. Men vi tror, at vi som samlet byråd skal vågne op og sætte det lokale erhvervsliv endnu mere på dagsordenen.

På spørgsmålet om, hvor god dialogen er mellem erhvervslivet og kommunens politikere, ligger vi i al fald kun som nr. 77 blandt landets kommuner. Det er endda et fald i forhold til sidste år.

Dialogen og inddragelsen af erhvervslivet - store som små virksomheder - er vigtig. Vi ved godt, at det gør vi allerede i dag. Men der skal mere kul på. Skal vi - post Corona - have en stor erhvervskonference i Hillerød, evt. initieret af C4? Skal vi have flere dialogmøder og virksomhedsbesøg? Skal vi benytte muligheden for at etablere et midlertidigt udvalg (såkaldt § 17, stk. 4 udvalg) med eksterne medlemmer, som har til opdrag at udtænke initiativer, der bringer os til den bedste tredjedel? Eller hvad skal der til? Det kunne vi godt tænke os at høre nogle af de lokale virksomheder byde ind med.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?