15. april 2021
"Der er et stort potentiale for at lede flere unge studenter i retning af erhvervsuddannelserne," skriver Kenneth Aaby Sachse fra DI. Pressefoto
"Der er et stort potentiale for at lede flere unge studenter i retning af erhvervsuddannelserne," skriver Kenneth Aaby Sachse fra DI. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: En erhvervsuddannelse kan være fremtiden for mange studenter i Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: En erhvervsuddannelse kan være fremtiden for mange studenter i Hillerød
Hillerød - 07. april 2021 kl. 14:44
Af Kenneth Aaby Sachse, formand, DI Hovedstadens arbejdskraftudvalg
arrow Læs også: Verdensmål 4: Her lærer nye håndværkere bæredygtig dannelse

Når studenterhuen er i hus, er det store spørgsmål for mange, hvad der så skal ske. I Hillerød var 27 procent af studenterårgangen fra 2017 endnu ikke i gang med at læse videre i efteråret 2019 - det vil sige mere end to år efter, de fik studenterhuen. Det svarer til over 150 studenter alene i Hillerød, viser tal fra Dansk Industri.

Mens virksomhederne utålmodigt står og tripper efter at få flere medarbejdere med en erhvervsuddannelse, så håber jeg, at de mange unge, som ikke bruger deres studentereksamen til at læse videre, vil overveje erhvervsuddannelserne. Tallene viser i hvert fald, at der er et stort potentiale for at lede flere unge studenter i retning af erhvervsuddannelserne.

I Hillerød er det kun cirka 15 procent, der efter 9. eller 10. klasse vælger en erhvervsuddannelse. Det er alt for få.

Derfor skal virksomheder, kommuner, erhvervsskoler og 'Studievalg Danmark' blive bedre til at vise både eleverne i folkeskolen, men også de mange unge, der ikke bruger deres studentereksamen til at læse videre, de karrieremuligheder en erhvervsuddannelse giver.

Vores lokale virksomheder har nemlig brug for dem allerede nu, og ikke mindst i fremtiden hvor store årgange på arbejdsmarkedet står over for at skulle på pension. I DI Hovedstaden hjælper vi gerne med besøg på virksomheder, i klasser, erhvervspraktik eller andet.

arrow Studenter-huer fejret i en coronatid
15. februar 2021 kl. 15:25 Opdateret: kl. 10:46
arrow Tanja Bundesen er U/Nords nye vicedirektør
07. februar 2021 kl. 17:44 Opdateret: kl. 13:27
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?