14. maj 2021
Illustration af Hammersholt Enge
Illustration af Hammersholt Enge
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Derfor nej til Hammersholt Enge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Derfor nej til Hammersholt Enge
Hillerød - 02. marts 2021 kl. 10:01
Af Christian R. Jensen, Svalevej 4, Ny Hammersholt

Bebyggelsen Hammersholt Enge foreslås opført i området på og ved papiruldsfabrikken Brødeskovvej 40 i Hammersholt området.

arrow Læs også: Derfor fik omdiskuteret byggeprojekt en ny chance

Jesper Lorentzen direktør for byudviklerfirmaet Fredreriksborg-gruppen anfører at det vil være en gevinst for Hillerød med mere beboelse lige netop her. Imidlertid bør områderne langs Brødeskovvej fritages for yderligere udvikling. Det skyldes:

1. Området er unikt i naturmæssig henseende med skove, moser og ældre landsby (Gl. Hammersholt) med flere oprindelige gårde.

2. Hillerød Kommune har derfor også udpeget området som et landskabeligt og kulturelt værdifuldt område.

3. Miljøministeriet har betegnet området som et værdifuldt geologisk område, som bør beskyttes for eftertiden. Blandt andet dødis-huller og Attemose-skrænten, der løber fra Hanebjerg til Slettebjerg, fremstår tydeligt her.

4. Området tjener som en korridor og veksel for flora og fauna mellem Brødeskov og St. Dyrerehave. Dette vil ødelægges ved bebyggelse.

5. Hillerød Kommune har ansvar for sikre fortidens royale historie med kanalsystemer fra Frderik II og bufferzoner til St. Dyrehave med UNECO verdensarv-arealerne med parforce jagtstier.

6. Der bør opretholdes en tydelig adskillelse mellem Allerød og Hillerød. Herved bevares også de særprægede kønne landskaber.

Fremtidig byudvikling i Hillerød bør være i robuste områder, der ikke er sårbare og ikke har så særegne geologiske, kulturelle og landskabelige karakteristika , som det foreslåede område.

arrow DEBAT: Hammersholt-projekt er et skønmaleri
09. marts 2021 kl. 14:28 Opdateret: kl. 14:37
arrow DEBAT: Hammersholt Enge - bysamfundene og naturen
09. marts 2021 kl. 14:27 Opdateret: kl. 14:51
arrow DEBAT: Op og ned i debatten om Hammersholt Enge
09. marts 2021 kl. 14:27 Opdateret: kl. 14:51
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?