19. juni 2021
Ambulanceredderne har svært ved at holde pause og gå hjem til tiden, skriver formanden for 3F Frederiksborg. Arkivfoto: Allan Nørregaard
Ambulanceredderne har svært ved at holde pause og gå hjem til tiden, skriver formanden for 3F Frederiksborg. Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Der mangler ambulancer og ambulancereddere i Nordsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Der mangler ambulancer og ambulancereddere i Nordsjælland
Hillerød - 11. maj 2021 kl. 15:23
Af Mikkel Andersen, formand for 3F Frederiksborg

Manglen på ambulancer betyder, at redderne har svært ved at holde pause og gå hjem til tiden. I forvejen har redderne et belastende arbejde, hvor de bliver udsat for traumatiske oplevelser, og med manglen på ambulancer sættes reddernes psykiske arbejdsmiljø under ekstra stort pres.

Blandt redderne opleves stress og udbrændthed. Belastningen i jobbet får også konsekvenser i familielivet, hvor pårørende fortæller, at de oplever forandringer, humørsvingninger og manglende overskud hos redderen. Og Reddere fortæller, hvorledes kollegaer får konstateret PTSD, når udkald til en ulykke »er dråben, der får bægeret til at flyde over« med lang sygemelding til følge.

Ambulanceredderne har en meget vigtigt funktion i vores samfund og har et stort ansvar. Det skal vi have respekt for og det skal afspejle sig i reddenes arbejdsvilkår.

3F Frederiksborg mener, at politikerne i Region Hovedstaden må tage reddernes arbejdsmiljø alvorligt og vi er bekymrede for det nye udbud af ambulancekørslen, hvis der ikke bliver sat flere ambulancer ind. Politikerne må sørge for, at vi har det nødvendige antal ambulancer og reddere, så der bliver mere tid til bl.a. at give redderne hjælp, når de har været ude for voldsomme oplevelser på arbejdet, at redderne får mulighed for at holde deres pauser i løbet af arbejdsdagen og at overarbejde reduceres.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?