26. februar 2021
Det er farligt at cykle på Milnersvej, så hvorfor har kommunen ikke prioriteret at få etableret cykelsti, spørger cyklistforbundet. Arkivfoto
Det er farligt at cykle på Milnersvej, så hvorfor har kommunen ikke prioriteret at få etableret cykelsti, spørger cyklistforbundet. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Der er brug for en cykelsti på Milnersvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Der er brug for en cykelsti på Milnersvej
Hillerød - 21. januar 2021 kl. 16:30
Af Hanne Poulsen, på vegne af bestyrelsen i Cyklistforbundet Hillerød, Kildedalen 33, 3400 Hillerød

Kommunen har endnu engang udskudt en løsning på Milnersvej, hvilket Cyklistforbundet Hillerød ser på med stor alvor.

arrow Læs også: DEBAT: Cykelstier i Hillerød og mangel på samme

Den øverste del af Milnersvej fra Marie Mørk Krydset og ned til Godthåbsvej er farlig for cyklister, og mange fravælger at cykle her og tager måske bilen i stedet. Desuden skal cyklister på banestien krydse Milnersvej, som bliver mere og mere trafikeret.

Hvorfor har kommunen ikke afsat nok penge til Milnersvej?

Udvalget for Arkitektur, Byplan og Trafik holdt møde 6. januar og besluttede, hvordan de afsatte penge til cykelstier skal fordeles de kommende år. Der er afsat en million kroner i 2021, 11 millioner kroner i 2022, en million kroner i 2023 og 11 millioner kroner i 2024. Den skæve fordeling mellem årene og de utilstrækkelige beløb er vel besluttet af byrådet.

Måske spiller det ind, at Hillerød vokser, og nye byområder som Ullerød Nord og Favrholm også skal have cykelstier. Måske på bekostning af det eksisterende vejnet.

Milnersvej koster 14,6 millioner kroner, og cykelsti på Frederiksværksgade-Slotsgade fra Irmatorvet og forbi slottet koster 10,3 millioner.

Kommunen har valgt Frederiksværksgade-Slotsgade som første prioritet, som så kan anlægges i 2022. Cyklistforbundet havde meget gerne set, at kommunen havde prioriteret begge veje med midler i 2021/2022.

Folketinget har afsat 150 millioner kroner i 2021 til kommunale cykelprojekter. Hillerød Kommune vil ansøge om 19,4 millioner kroner til blandt andet Milnersvej og andre påkrævede cykelstier. Men der er 98 kommuner i landet, og hvis cirka halvdelen ansøger om penge, er der cirka fire millioner kroner til hver kommune.

Vi håber, at Hillerød Kommune vinder lotteriet. Men mest af alt håber vi, at Hillerød Byråd vil afsætte tilstrækkelige midler til at fremme sikker cyklisme og sætte handling bag kommunens klimastrategi: Vi vil motivere borgere og medarbejdere i virksomheder til at cykle mere gennem etablering af bedre infrastruktur f.eks. ved bedre cykelstier, cykelparkering, bycykler og ladestationer til elcykler.

arrow DEBAT: Vi har ikke penge til alle cykelstier med det samme
03. februar 2021 kl. 15:55 Opdateret: kl. 10:10
arrow DEBAT: Prioriter en sikker vej for skolebørn
28. januar 2021 kl. 16:01 Opdateret: kl. 14:59
arrow DEBAT: Flere cykelstier
25. januar 2021 kl. 17:17 Opdateret: kl. 14:18
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?