18. september 2021
Sidst i juni var SF?ere fra Hillerød, regionen og folketinget på besøg ved Collstrop-grunden, hvor to af regionens miljømedarbejdere fortalte om forureningen og planerne for at stoppe forureningen. Privatfoto
Sidst i juni var SF?ere fra Hillerød, regionen og folketinget på besøg ved Collstrop-grunden, hvor to af regionens miljømedarbejdere fortalte om forureningen og planerne for at stoppe forureningen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Collstrop-forureningen bremses nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Collstrop-forureningen bremses nu
Hillerød - 31. juli 2021 kl. 13:00
Af Trine Torp, folketingsmedlem, Peter Westermann, regionsrådsmedlem, og Lars Elbrandt, spidskandidat til byrådet i Hillerød. Alle SF

Den giftige arsen fra træimprægnering på Collstrop-grunden ved Hillerød-siden af Esrum Sø har fået lov at sprede sig i generationer. Nu stopper det! Der laves en afværgeløsning, så forureningen ikke når det beskyttede naturområde nede mod søbredden.

Collstrop-grunden er en af landets store generationsforureninger, der er defineret ved at de koster mindst 50 mio. kr. at håndtere.

For halvandet år siden præsenterede SF sine ønsker til finansloven på at pressemøde ved Høfde 42 omkring Harboøre Tange. En anden generationsforurening. Budskabet var klart: Nu skal generationsforureningerne håndteres!

Det blev til 630 mio. kr. til at begynde arbejdet. Med indsatsen på Collstrop-grunden kommer vi nu i gang med den første af de fire generationsforureninger i Region Hovedstaden. Det er så vigtigt!

Sidst i juni var vi SF'ere fra Hillerød, regionen og folketinget på besøg ved Collstrop-grunden, hvor to af regionens dygtige miljømedarbejdere fortalte om forureningen og planerne for at stoppe forureningen.

Planer, der er forberedt af et pilotprojekt, som Region Hovedstaden har finansieret, og som nu bliver sat rigtigt i gang.

I byråd, regionsråd og Folketinget vil vi følge arbejdet og ikke stille os tilfredse før alle generationsforureninger er endeligt håndteret.

Det kræver, at der afsættes midler til de næste etaper af oprensning. Første etape har hovedfokus på flere af de jyske generationsforureninger, som er længere i forberedelsen.

Vi SF'ere vil insistere skabe et rent miljø for de næste generationer - også i vores del af landet.

I byråd, regionsråd og Folketinget vil vi følge arbejdet og ikke stille os tilfredse før alle generationsforureninger er endeligt håndteret...

Synes du, at kommunen er der for dig?