21. april 2021
Illustration af Hammersholt Enge
Illustration af Hammersholt Enge
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Byudvikling i Hammersholt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Byudvikling i Hammersholt
Hillerød - 24. februar 2021 kl. 20:01
Af Jesper Lorentzen, Frederiksborggruppen

I de ansøgte boligprojekter for hele Hammersholt skal der skelnes mellem karakteren af områderne som de ønskes udlagt i. Området for Hammersholt Enge består i dag primært af en større industri- og produktionsfabrik, og kan i teorien over tid udvikle sig til et nyt anmassende enhed som Nordisk Perlite. I øvrigt består området af et naturskønt område som der skal tages hensyn til i den videre udvikling af planen for landsbyen.

arrow Læs også: DEBAT: Derfor nej til Hammersholt Enge

Kriterierne for fredning af området er ikke opfyldt. Det er synd, at lade lokalområdet tro, at det er et valg mellem landsby eller fredning. I henhold til Fingerplanen kan området over tid udlægges til tæt høj by, ny station mv. Så det er reelt et valg om man allerede nu skal udnytte muligheden for at sikre, at det bliver en bæredygtig landsby som ikke risikerer, at det bliver et nyt Favrholm.

Vi elsker også naturen, vi elsker bæredygtighed, og hele Hammersholt Enge-projektet er faktisk drevet af et ønske om at finde en ny harmoni mellem landskabet og det byggede miljø. Lade Hillerød gå forrest og vise vejen for en måde at bygge, bo og arbejde bæredygtigt på. Bekymringer om trafik og natur skal naturligvis adresseres. Foreløbige analyser viser, at der ikke vil være en betydelig trafikal belastning i området omkring Hammersholt Enge.

Vi vil virkelig gerne have lokalområdet og interessenter som Dansk Naturfredningsforening med i projektgruppen, sådan at vi gensidigt kan lære af hinanden, og sådan at vi kan udvikle den bedst mulige landsbykøbstad til fremtidens Hillerødborgere. På Stevns udvikles det nye boligkvarter Nicolinelund i partnerskab mellem privat bygherre og Dansk Naturfredningsforening mhp. at styrke biodiversiteten, og danne skole for morgendagens boligkvarterer.

Vi inviterer til samarbejde og håber folk vil give det en chance, og ikke lade sig forstyrre af en underskriftsindsamling, hvor man kan læse, at der er underskrifter fra bosiddende i Lolland, Fanø, Herning mv. Det er ærgerligt, hvis invitation til at bidrage til udviklingen af fremtidens bæredygtige landsby elimineres af en hidsig underskriftsindsamling og politiske særinteresser som er modstridende med samme parters politikprogram.

arrow 500 underskrifter mod byggeri i Hammersholt
02. marts 2021 kl. 09:54 Opdateret: kl. 09:54
arrow Erhvervsdirektør bakker op om byggeri ved Hammersholt
27. februar 2021 kl. 09:33 Opdateret: kl. 16:10
arrow Landsby i kamp mod nye naboer
24. februar 2021 kl. 05:26 Opdateret: kl. 14:44
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?