18. oktober 2021
"Vi vil hellere have et sygehus, hvor funktionalitet herunder frisklavet mad er i fokus end kunst på væggene og arkitektur," skriver Pernille Søndergaard fra NytNordsjælland. Privatfoto
"Vi vil hellere have et sygehus, hvor funktionalitet herunder frisklavet mad er i fokus end kunst på væggene og arkitektur," skriver Pernille Søndergaard fra NytNordsjælland. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Arkitektur eller funktionelt sygehus?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Arkitektur eller funktionelt sygehus?
Hillerød - 05. juli 2021 kl. 15:14
Af Pernille Søndergaard, spidskandidat til regionsrådsvalget for NytNordsjælland

I de seneste dage kan vi læse, at der er en overvejende sandsynlighed for, at en stor del af overskridelsen på byggeomkostningerne på det nye super sygehus i Hillerød kan skyldes den meget specielle arkitektur, hvor sygehuset er bygget som i et kløverbladsarkitektur.

arrow Læs også: Nyt hospital får en livline

Overskridelsen på mellem 14-17 % af byggesummen bliver - blandt andet - finansieret ved at skære ned på antallet af ambulatorierne, en blandeenhed til medicin for kræftramte samt færre p-pladser end planlagt. Køkkenet er allerede tilbage fra start fra byggeriet sparet væk, så selv den friske mad må man se langt efter, medmindre man finder en ekstra pulje til netop køkken også på vores sygehus i Hillerød.

I NytNordsjælland ser vi frem til et nyt sygehus i Hillerød, og vi vil hellere have et sygehus, hvor funktionalitet herunder frisklavet mad er i fokus end kunst på væggene og arkitektur.

Man kan jo spørge sig selv, hvorfor man i de fem regioner i Danmark ikke har lavet et samlet udbud, og sammen, på forhånd, havde været enig om en best pratice for, hvordan et super sygehus skulle bygges.

I NytNordsjælland mener vi, at mere samarbejde på tværs - også af Regioner - er vigtigt. Spørgsmålet er, om vi som region ikke kunne have sparet mange konsulentkroner, hvis man havde samarbejdet på tværs af regionerne om denne opgave, som jo på mange måder har været enslydende i alle fem regioner.

arrow Nyt hospital sprænger pris
01. juni 2021 kl. 04:00 Opdateret: kl. 18:01
arrow 14 etagers højhus skal skyde op på bar mark
20. maj 2021 kl. 05:36 Opdateret: kl. 12:38
arrow Hospital: Risiko for at byggeri vil overskride budgettet
12. april 2021 kl. 04:00 Opdateret: kl. 17:27
Rejser du til udlandet i år?