23. november 2020
Efter byggeriet af en ny afkørsel på Peder Oxes Allé er cyklister afskåret fra at køre der. Foto: Mdt
Efter byggeriet af en ny afkørsel på Peder Oxes Allé er cyklister afskåret fra at køre der. Foto: Mdt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykler forbydes efter byggeri af afkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykler forbydes efter byggeri af afkørsel

Cyklister må fremover finde andre veje end Peder Oxes Allé efter byggeriet af ny 'shunt'. Ny cykelsti med tunnel vil koste op mod 14 millioner kroner at anlægge

Hillerød - 22. oktober 2020 kl. 05:31
Af Mette Dolmer Thygesen

Bilisterne kan glæde sig, når en ny omkørsel ved Hillerødmotorvejens Forlængelse snart står klar - men helt anderledes står det til for cyklisterne.

arrow Læs også: Så kom spaden i jorden ved trængselsramt rundkørsel

"Det er lidt af en møg-sag".

Sådan siger udvalgsformand Dan Riise (Venstre) om den sag om forbud mod cykling, som Arkitektur, Trafik og Byplanudvalget godkendte på deres møde 7. oktober.

Sagen er afledt af, at kommunen sammen med Vejdirektoratet er ved at bygge en ekstra afkørsel ved rundkørslen ved motorvejsforlængelsens afkørsel syd, da der om morgenen i myldretiden er trafikpropper helt ud på motorvejsforlængelsen.

Men når den afkørsel - en såkaldt shunt - står klar, kan cyklister ikke længere køre på nogle strækninger af Peder Oxes Allé og Egespurs Allé.

"Udover at det er noget skidt derude allerede nu, så kan vi ikke have cyklister kørende, når shunten kommer," siger Dan Riise.

Skuffede cyklister

Allerede nu har kommunen sat skilte op om, at der er cykling forbudt på vejene, og på Facebooksiden 'Alle os i Hillerød' er der cyklister, som er skuffede over beslutningen.

"Vi er flere, der synes, det er den bedste vej til Hillerød Station på cykel," skriver en cyklist, Kenneth Lau Madsen.

"Ikke sikkert"

Men det er en revision at trafiksikkerheden af projektet, som har angivet, at cykling bør forbydes på strækningen, oplyser forvaltningen til politikerne i udvalget.

"En følge af shunten er, at det ikke vil være sikkert for cyklister at cykle langs Peder Oxes Allés sydlige side. Cyklister kørende i retning mod øst vil ved tilslutning af shunten til Peder Oxes Allé blive klemt mellem trafikanter kørende på Peder Oxes Allé og trafikanter fra shunten, som fletter ind på Peder Oxes Allé," skriver forvaltningen.

Forbuddet mod cykling skal ske fra rundkørslen ved Harløsevej til rundkørslen ved Jernaldervejen, mener forvaltningen, som skriver, at det meget begrænsede antal cyklister mellem erhvervsområdet ved Egespurs Allé og erhvervsområdet ved Peder Oxes Allé må henvises til at cykle ad Banestien og Trollesmindeallé.

Grussti-løsning

Politikerne ærgrer sig over sagen, siger Dan Riise:

"Nu har vi bedt forvaltningen finde ud, om det kan lade sig gøre at lave en let løsning, måske med en grussti, fra Biotek Allé til Banestien, så cyklisterne kan alligevel komme igennem. Så vi vil se på, hvad løsningen kunne være, og hvad det kommer til at koste, men vi ønsker en relativt billig løsning," siger han.

Alternativet er, at kommunen etablerer en cykel- og gangsti på strækningen mellem Jernaldervejen og Banestien.

Ved Jernaldervejen kan cykelstien syd for Peder Oxes Allé ved Novo Nordisk forlænges til en stitunnel under Peder Oxes Allé. Stitrafikanter kan føres igennem tunnelen, og stien fortsætter parallelt med Peder Oxes Allé og Egespurs Allé i vejens nordøstlige side.

"Det er et projekt, som koster rigtig mange penge - flere millioner kroner - som vi ikke har, men vi ønsker os det på den lange bane," siger Dan Riise.

Strækningen er udpeget som et af de 'missing links', hvor der er 'hul' i cykelstinettet i kommunen. Ifølge kommunen vil det koste i størrelsesordenen 14 millioner kroner at anlægge stiforbindelsen.

arrow Hillerøds vokseværk giver bekymring om trafikken og naturen
25. september 2020 kl. 10:09 Opdateret: kl. 17:06
arrow Kan Hillerød blive klar til endnu flere biler?
29. august 2020 kl. 12:02 Opdateret: kl. 14:07
arrow Millioner skal få trafikken til at glide
25. november 2019 kl. 04:09 Opdateret: kl. 15:24
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?