10. juli 2020
Den længere ventede cykelsti på Holmegårdsvej bliver lidt dyrere end de ti millioner kroner, der er sat af til projektet. Foto: Allan Nørregaard
Den længere ventede cykelsti på Holmegårdsvej bliver lidt dyrere end de ti millioner kroner, der er sat af til projektet. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykelsti bliver dyrere end forventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykelsti bliver dyrere end forventet
Hillerød - 14. august 2019 kl. 06:02
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Cykelstien på Holmegårdsvej i Hillerød bliver dyrere at etablere end forventet. Det er resultatet af en licitationen, Hillerød Kommune har gennemført, hvor det laveste tilbud, som var fra Druedalsvejens Entreprenørforretning, var på 11,3 millioner, mens Hillerød Kommunes rådgiver havde vurderet, at cykelstien vil koste cirka 10 millioner kroner at etablere. Det fremgår af dagsorden til Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget, som mødes onsdag og blandt andet skal tage stilling til, om der skal findes mere finansiering til cykelstien.

Fem entreprenører bød på opgaven, der lød at etablere delte stier langs Holmegårdsvej fra Tikanten til Gl. Holmegårdsvej, samt ombygning af cykelbanen i vestlige side nord for Gl. Holmegårdsvej til en delt sti. Strækningen nord for Gl. Holmegårdsvej ønskes ombygget for at få bedre tryghed ved sammenhængende cykelstier med kantsten mod kørebanen på begge sider af hele Holmegårdsvej.

Forvaltningen skriver, at det med det nuværende budget for cykelstien vil være muligt at etablere cykelstier fra Tikanten til Gl. Holmegårdsvej, men ikke på strækningen nord for Gl. Holmegårdsvej.

Hillerød Kommune har indgået aftale med Druedalsvejens Entreprenørforretning om at etablere cykelstien, og politikerne skal nu tage stilling til, om den sidste del skal udføres, og hvordan det skal finansieres. Hillerød Kommune forventer, at cykelstien etableres i løbet af 2020.

Det blev vedtaget at etablere cykelsti på Holmegårdsvej i august 2017, hvor politikerne i det daværende miljø- og teknikudvalget afsatte 10 millioner kroner til cykelstien, som man dengang forventede kunne blive udført i 2018 og 2019. Vejen er i dag forsynet med smalle, rødmalede cykelfelter i begge sider.

I juni 2015 blev en 85-årig kvindelig cyklist påkørt på strækningen, en ulykke hvor hun blev livsfarligt kvæstet, men overlevede. Men i december 2016 mistede en 62-årig mandlig cyklist livet i en ulykke på Holmegårdsvej. De to ulykker skyldtes formentligt, at cyklisterne har slået et slag med cyklen og dermed er røget ud over den hvide stribe mellem cykelfeltet og kørebanen, og er blevet ramt af en bil. Det havde længe været et ønske at få cykelsti på strækningen, og de to alvorlige ulykker satte gang i en debat med krav om, at cykelstien skulle realiseres.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?