10. december 2019
Branden blev opdaget af en cykelrytter og i starten var det svært at lokalisere, hvor ilden bevægede sig hen i skovbunden.
gallery icon

Se billedserie

Branden blev opdaget af en cykelrytter og i starten var det svært at lokalisere, hvor ilden bevægede sig hen i skovbunden.
Foto: Janne Mulvad
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Cykelrytter opdagede skovbrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Cykelrytter opdagede skovbrand
Hillerød - 21. april 2019 kl. 15:33
Af Marianne Due og Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En årvågen cykelrytter opdagede søndag eftermiddag, at der var ild i skovbunden i Gribskov ved Nødebo. Frederiksborg Brand & Redning blev tilkaldt, og der blev hurtigt tilkaldt assistance fra stationen i både Gilleleje og Helsinge og fra kollegerne hos Nordsjællands Brandvæsen i Fredensborg.

arrow Læs også: Brandvagter holdt øje efter skovbrand

- Der er ild i 4-5000 kvadratmeter af skovbunden. Den er efterhånden slukket nu (kl. 15.15 red.), men vi skal efterslukke for at sikre, at det ikke brænder nogle steder, fortæller indsatsleder Morten Pontoppidan fra Frederiskborg Brand & Redning.

Brandvæsenet har også rekvireret en drone, der skal overflyve område og undersøge, om der er nogle områder, som brandfolkene skal have styr på.

- Dronen har et termisk kamera, der kan se varmen i jorden og dermed ved vi, hvor vi skal sætte ind, fortæller Morten Pontoppidan.

Branden blev opdaget af en cykelrytter, der ringede 112 klokken 13.56, og der blev tilkaldt hjælp fra naboberedskaberne, fordi det er et stort område, der skal slukkes, så brændmændene skal gå langt ind i skoven, og fordi der skal bruges meget vand. Derfor kører tankvognen i rutefart til Nødebo efter vand.

- Vi skal bruge meget vand og mandpower, også fordi det er varmt i dag, så folkene bliver hurtigt trætte, når de skal gå langt, forklarer Morten Pontoppidan.

Nordsjællands Politi blev også tilkaldt til branden. I følge vagtchefen er der dog hverken fare for personer eller bygninger i området.

Kl. 17 oplyser Frederiksborg Brand & Redning på Twitter, at området er overfløjet med drone, og brandfolkene har efterslukket. Der er pakket sammen og alle er vendt retur til brandstationerne.

grafik køb billede