23. april 2021
I december synger DR's Pigekor julen ind. Pressefoto
I december synger DR's Pigekor julen ind. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronasangstjerne kommer til byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronasangstjerne kommer til byen

Hillerød Musik & Teaters nye program byder på mange store navne. Blandt andre Philip Faber, der under coronakrisen har stået for daglig morgensang, gæster Hillerød med DR’s pigekor.

Hillerød - 04. juni 2020 kl. 20:46
Af Johanne Wainø

Danskerne har trofast set til, når chefdirigent for DR's Pigekor Philip Faber, er tonet frem på skærmen morgen efter morgen gennem coronakrisen med morgengymnastik og fællessang.

arrow Læs også: Populær Philip Faber-koncert lagt ned af corona

Men når sommersolen har sagt farvel og striktrøjen har fundet vej fra klædeskabets inderste, bliver det altså også muligt at opleve morgensangens mester i levende live, når han og DR's pigekor synger julen ind på Frederiksborg Gymnasium den 5. december. Koncerten er en af mange i Hillerød Musik & Teaters program for det kommende efterår og forår, som netop er offentliggjort.

Store navne
Programmet byder på gamle og nye navne, fortæller formand for Hillerød Musik & Teater Claus Levinsen.

- Det er nogle store navne i år. Det er det virkelig. Nogle af dem har vi haft besøg af tidligere, mens andre har taget årevis at få lokket hertil. Så det er en sæson, jeg ser utrolig meget frem til, siger han.

Her nævner Claus Levinsen blandt andet Copenhagen Phil, der ofte har lagt vejen forbi Hillerød, Concerto Copenhagen og det anerkendte vokalensemle Ars Nova, som optræder i Frederiksborg Slotskirke.

Og som en af sæsonens helt store topscorere fremhæver formanden de to kammermusikanter Katrine Gislinge og Toke Møldrup, som foreningen længe har haft i kikkerten.

Traditionen tro vil programmet også byde på fire jazzkoncerter, heriblandt klavertalentet Justin Kauflin, der krydser atlanterhavet for at spille i Støberihallen.

Hvor der tidligere har været tradition for, at Caroline Henderson står for en af jazzkoncerterne, er koncerten i år erstattet med et besøg af Andrea Pellegrini, Christina Boelskifte og Sinne Eeg under navnet Amazing Christmas.

Det vil også være muligt at overvære en række forskelligartede teaterstykker og operaforestillinger, ligefra en teaterversion af succesfilmen Blinkende Lygter til Den Jyske Operas genoplivning af Poul Schierbecks næsten ukendte opera »Fête Galante«. Og netop de ukendte operaforestillinger er et tilløbsstykke, fortæller Claus Levinsen.

- Sidste gang vi viste en forholdsvis ukendt opera, var det en stor succes. Det viser sig, at folk gerne vil høre noget, de ikke kender i forvejen, siger han, og fortæller, at foreningen også gentager kulturudflugterne til Malmø og Hamborg.

Men indtil sæsonen starter i september, forsøger foreningen at få styr på det praktiske.

- Som det ser ud nu, må vi reducere op imod halvdelen af billetterne, så vi overholder afstanden mellem publikum. Vi er også igang med at undersøge muligheden for at livestreame koncerter og forestillinger, så de, der er i smittefare eller ikke har fået en billet, kan se med hjemmefra for et mindre beløb, siger Claus Levinsen.

Billetsalget starter den 8. juni, og billetter kan derefter købes på foreningens hjemmeside www.hillerodmusikogteater.dk.

arrow DR Pigekoret og Faber synger julen ind
08. november 2020 kl. 15:25 Opdateret: kl. 13:43
arrow Hillerød Musik & Teater klar til 'takeaway'-releasefest
07. juni 2020 kl. 09:47 Opdateret: kl. 08:40
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?