12. juli 2020
Gårdgudstjenesten på plejecenteret Skovvang var en succes. Men nu har coronareglerne indtil videre sat en stopper for flere af den slags arrangementer. Pressefoto
Gårdgudstjenesten på plejecenteret Skovvang var en succes. Men nu har coronareglerne indtil videre sat en stopper for flere af den slags arrangementer. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronaregler spænder ben for gudstjenester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronaregler spænder ben for gudstjenester
Hillerød - 02. juni 2020 kl. 05:21
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stramme coronaregler har sat en stopper for en succesfuld gårdgudstjeneste på plejecentret Skovhuset.

Nogle fulgte med fra altanen, andre sad i deres kørestol foran plejecentret Skovvang, da Benjamin Sloth Jensen, der er præst i Grønnevang Kirke, i forrige uge holdt gårdgudstjeneste ved plejecentret.

Med sin guitar og iført præstekjole ledte han beboerne på plejecentret gennem gudstjenesten, men efterfølgende gik det op for kirken, at initiativet måske ikke helt overholdt de stramme coronaregler om forsamlingsforbud. Derfor blev gårdgudstjenesten foreløbig en engangsforestilling.

- Det er virkelig svært at navigere i reglerne, og derfor blev vi pludselig i tvivl. Vi er selvfølgelig ikke interesseret i at overtræde reglerne eller gøre noget, der er i en gråzone, så derfor har vi besluttet at vente med at genoptage gudstjenesterne, til vi forhåbentlig har mere klarhed efter den 8. juni, siger Benjamin Sloth Jensen, som forklarer, at man ikke må samles flere end 10 til udendørs gudstjeneste, og der derfor herskede tvivl om, om flere end 10 deltog i gudstjenesten, selvom en del af plejehjemsbeboerne fulgte det fra deres egne terrasser og altaner.

Grønnevang Kirke har, siden landet lukkede ned i starten af marts, haft stor succes med at besøge plejecenter Skovvang tre gange om ugen, hvor ansatte og frivillige fra kirken kommer og synger udendørs fællessang med beboerne.

- Derfor havde jeg tænkt, at vi kunne afvikle gudstjeneste efter samme koncept, men vi vil ikke risikere at gøre noget forkert . Det er ærgerligt, for Skovhuset var ellers rigtig glade for gudstjenesten, men det må altså lige vente lidt endnu, siger Benjamin Sloth Jensen.

Til gengæld fortsætter fællessangene i gården, og Benjamin Sloth Jensen glæder sig til, at de udendørs gudstjenester kan genoptages.

- Vi glæder os til at kunne fejre gudstjeneste med plejehjemsbeboerne igen, da det altid er en fornøjelse for både dem og os, siger han.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?