20. november 2018
Nordisk Perlite er for alvor kommet på dagsordenen hos de lokale politikere.  Foto: Allan Nørregaard
Nordisk Perlite er for alvor kommet på dagsordenen hos de lokale politikere. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådet går ind i Hammersholt-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet går ind i Hammersholt-sag
Hillerød - 14. november 2017 kl. 05:50
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Når så mange borgere er på banen, er det jo ikke for sjov. Vi skal have en miljøgodkendelse for Nordisk Perlite, det er klart.«

Sådan sagde Louise Colding Sørensen (S) i anledning af, at en beboergruppe i Hammersholt for alvor er gået til kamp mod virksomheden Nordisk Perlite, som de mener foretager ulovlig udledning af støv og støj.

Flere politikere har siden reageret, og viceborgmester Kirsten Jensen (S) fortæller, at byrådet nu tager sagen op. I første omgang kommer den på dagsordenen til Miljø- og Teknikudvalgets møde i december. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er en sag, som vi skal tage alvorligt, og vi skal fra kommunens side være bedre til at håndhæve at påbud overholdes. Vi skal også arbejde mere med miljøgodkendelser, siger Kirsten Jensen.

Og på spørgsmålet om hvorvidt Forvaltningen mangler ressourcer til miljøområdet, svarer hun: - Det er heldigvis sådan, at vi på budgettet fra 2018 har bevilget en ekstra miljømedarbejder til området, for det er der brug for.

Kirsten Jensen og tre andre socialdemokrater har aktuelt været forbi i Hammersholt, ligesom Venstre og ikke mindst Nye Borgerliges Mette Thiesen har vist interesse for sagen.

Ifølge Torben Espenhain fra Foreningen Rent Miljø i Hillerød Syd har situationen været uændret i 17 år, siden Nordisk Perlite flyttede til Hammersholt fra Københavns Nordhavn.

- Der har gennem hele perioden været en jævn strøm af klager over ulovlig spredning af støv og støj, men Hillerød Kommunes forvaltning har gennem samtlige 17 år forgæves forsøgt at regulere virksomheden, siger han.

Nordisk Perlite er den eneste perlit-producent i Danmark og er ikke nævnt på listen over liste 1-virksomheder, der skal miljøgodkendes.

I et skriftligt svar til avisen afviser Nordisk Perlite alle anklager og skriver bl.a. at perlite-støv hverken er giftigt eller farligt, ligesom det bl.a. afvises, at støjniveauet er for højt.

Det hedder videre: »Hillerød Kommune har tidligere i år haft et par medarbejdere, der har været forbi fabrikken uanmeldt hver dag på forskellige tidspunkter i halvanden måned for at se om de kunne observere støv-emission. De har ikke bemærket noget.«

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk