29. november 2020
Støjen fra Nordisk Perlite skal kortlægges på kommunens regning. Foto: Allan Nørregaard
Støjen fra Nordisk Perlite skal kortlægges på kommunens regning. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd siger ja til støjmåling hos Nordisk Perlite

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd siger ja til støjmåling hos Nordisk Perlite
Hillerød - 31. august 2018 kl. 04:41
Af Camilla Bjørkman Aagaard

Støjen fra Nordisk Perlite skal kortlægges, og hvis der er maskiner, der larmer for meget, skal de dæmpes, før produktionen kan køre videre, mener politikerne.

arrow Læs også: Nordisk Perlite anerkender ikke støjmåling

Et enigt byråd fulgte indstillingen fra Natur, Miljø og Klimaudvalget, der for to uger siden kom frem til samme beslutning om en omfattende støjanalyse på virksomheden Nordisk Perlite.

- Borgere har i årevis følt sig generet af støv og støj, og virksomheden har i årevis afvist, at loven skulle være overtrådt. For at komme sandheden nærmere, har vi ad flere omgange foretaget målinger af virksomheden, men det kan tage mange måneder at foretage en akkrediteret måling, det vil sige en måling der holder juridisk, fordi vind og vejrforhold skal være perfekte, før den er gyldig. Det lykkedes dog i januar, hvor vi faktisk havde en måling, som da også viste, at Nordisk Perlite larmer for meget. Men herefter kan virksomheden gå ind og foretage en lyddæmpning på en enkelt maskine, eller et enkelt udtag, og så sige, at nu er alt i orden. Det skete for eksempel i foråret i denne sag. Men borgerne føler sig stadig meget generet af støjen, og jeg ved, at det særligt har været slemt i sommerferien. Så skal kommunen i gang med en ny måling, og så starter det hele forfra. Sådan har det nu været i årevis, men nu skal det være slut, sagde formanden for Natur, Miljø og Klimaudvalget Louise Colding Sørensen (S) på byrådsmødet.

Derfor vil politikerne have undersøgt hver enkelt støjkilde på virksomheden.

- Derfor beder udvalget nu byrådet om en ekstrabevilling, så kommunen selv kan betale for at få foretaget denne støjmåling. Det plejer ellers at være virksomheden der skal betale, men nu må vi handle, og derfor har vi valgt at gøre det på denne måde, sagde Louise Colding Sørensen.

arrow Nu skal Hammersholt have nattero
24. oktober 2020 kl. 06:26 Opdateret: kl. 15:55
arrow Udskældt virksomhed kan blive politianmeldt
07. september 2020 kl. 10:11 Opdateret: kl. 21:58
arrow Nordisk Perlite: Vi vil det gode naboskab
07. september 2020 kl. 10:02 Opdateret: kl. 21:57
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?