26. oktober 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd gav dispensation til betonværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd gav dispensation til betonværk
Hillerød - 30. november 2018 kl. 05:33
Af Janne Mulvad

Unicon kan fortsætte med at producere beton med det støj det medfører, på fabrikken på Falkevej i Hillerød et lille års tid endnu.

Onsdag vedtog et flertal i byrådet at forlænge dispensationen til Unicon frem til den 1. oktober 2019, hvor Unicon forventer at kunne tage sit nye betonværk i industriområdet Farremosen i Allerød Kommune i brug.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Betonkanoner på el skal fjerne støj fra betonværk

- Det er en betonfabrik, der er i gang med at flytte virksomheden til Allerød. De har sørget for, at de ikke længere støjer mere end de må, på nær et enkelt sted, der vender ud mod anden industri. Men de har brug for en dispensation, ellers vil det koste virksomheden en halv million, og det vil være nødvendigt at fælde en masse træer, sagde Louise Colding Sørensen (S), formand for Natur-, Miljø og Klimaudvalget, ved byrådsmødet.

Som den eneste stemte Tue Tortzen (Ø) imod, og det var da også ham, der havde bedt om at få sagen på byrådets dagsorden.

- Nu er der ikke så lang tid tilbage, og de støjer ikke så meget. Men virksomheden har i mange år vidst, at de skulle stoppe med støjforurening og støvforurening, men har fået dispensation hver gang. Virksomheden har udvist dårlig ledelse ved ikke at have fundet et andet sted til fabrikken. Det skal man ikke belønne. Jeg kan godt se, at det er et slag i luften, nu hvor de er på vej væk, men man skal ikke have lov at opføre sig sådan, sagde han.

Louise Colding Sørensen understregede, at kommunen holder øje med, at byggeplanerne i Allerød skrider frem som planlagt.

- Der er kommet ny ledelse, og de har gjort noget ved sagen. De har nogenlunde ordentlige forhold, og har dokumenteret, at de er ved at bygge en fabrik et andet sted, så jeg synes vi er nødt til at godkende det, sådan som der er, sagde hun, og den opfordring fulgte alle byrådsmedlemmer undtagen Tue Tortzen, som fastholdt sin modstand.

arrow Unicon vil blive i Hillerød
03. februar 2020 kl. 14:02 Opdateret: kl. 14:02
arrow Tilladelse til beton-byggeri på vej
03. december 2019 kl. 07:19 Opdateret: kl. 07:19
arrow Unicon vil have 15 måneder mere
13. august 2019 kl. 06:36 Opdateret: kl. 16:07
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?