3. juli 2020
Livgardens tambourkorps åbnede byfesten for fuld musik på Posen, hvorefter borgmester Kirsten Jensen holdte sin åbningstale.
gallery icon

Se billedserie

Livgardens tambourkorps åbnede byfesten for fuld musik på Posen, hvorefter borgmester Kirsten Jensen holdte sin åbningstale.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bymidten oser af liv til byfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bymidten oser af liv til byfest
Hillerød - 02. juni 2018 kl. 07:37
Af Camilla Fræhr Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byfesten er i fuld gang på en 28 grader varm sommerdag. Solen står højt på himlen, og smilene på folks læber vil ingen ende tage. Hele Slotsgade er pyntet op med røde og hvide Dannebrogsflag, som bevæger sig ganske lidt i den lette brise, der indimellem strømmer igennem gågaden. Mange butikker har gjort lidt ekstra ud af deres facader. Nogen har sat højttalere ud og spiller musik, mens andre har fået trænet lungerne og pustet adskillige balloner op, som pænt udsmykker butikken som en æresport.

arrow Læs også: Se flere billeder: Smuk byfest i og omkring Slotssøen

Hoppeborge, amerikanerbiler, tombola og ponyer er linet op på Posen og på Torvet.

Mange har allerede fra formiddag udnyttet, at solen står højt på den skyfrie himmel til at hænge ud på en café og nyde en kold forfriskning, lure i butikkerne, lytte til musikken eller besøge en af de mange opstillede boder på pladserne.

Festen blev åbnet officielt af borgmester Kirsten Jensen med en tale på Posen.

- Store ting i små. Alle ting i få. Tusind hjerter banker sammen. Venner i en by. Gamle eller ny. Alt det gode er os givet. Lyset i dit sind lukker alle ind. Byen her er din for livet. Sådan sang vi sidste år til byfesten, hvor Anders Blichfeldt havde skrevet denne »Hillerødsang«, og så stod vi rundt om slotssøen hånd i hånd og sang, mens der blev spillet fra slottets klokker og efter sidste års brag af en fest, var ingen i tvivl om, at vi skulle gøre det igen i år, så det gør vi nu, og sikke en fest vi kan se frem til, siger borgmester Kirsten Jensen (S) i sin åbningstale.

Der er over 200 arrangementer, som man kan glæde sig til, og der er over 1000 frivillige hænder, som står bag weekendens festligheder.

- Vi skal også have taget et billede sammen, der viser det hele. Vi skal have taget et kæmpe stort familiefoto af familien Hillerød. Det sker klokken 15.30 på Jægerbakken på søndag, og jeg vil naturligvis opfordre jer alle til at komme, og hvis I skulle ligge inde med en konge- eller dronningekrone eller noget andet royalt, så tag det med, så bliver billedet meget bedre, siger Kirsten Jensen i sin tale.

Byfesten fortsætter i dag og i morgen.

Se hele programmet på www.slotssøbyfest.dk

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis

arrow Se billederne: Stemningsfuld indvielse af nationalpark
03. juni 2018 kl. 21:12 Opdateret: kl. 21:12
arrow Se billederne: Hillerød elsker byfest
02. juni 2018 kl. 16:29 Opdateret: kl. 15:37
arrow Se billederne: Smukt travaljestævne med nervepirrende finale
02. juni 2018 kl. 15:23 Opdateret: kl. 15:43
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?