4. marts 2021
Hillerød Slotssø Byfest flytter måske fra næste år til uge 35, hvor Hillerød Kræmmermarked plejer at ligge. En eventuel flytning bliver dog første besluttet i september. Foto: Kenn Thomsen
Hillerød Slotssø Byfest flytter måske fra næste år til uge 35, hvor Hillerød Kræmmermarked plejer at ligge. En eventuel flytning bliver dog første besluttet i september. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byfest overvejer flytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byfest overvejer flytning
Hillerød - 26. juni 2018 kl. 13:53
Af Tore G. C. Rich

Der florerer i offentligheden et forlydende om, at Hillerød Slotssø Byfest fra næste år flyttes fra juni måned til uge 35, det vil sige efter sommerferien. Det er rigtigt, at ugen er i spil, men kun som et forslag. Beslutningen bliver først endeligt truffet på Hillerød Byforums bestyrelsesmøde den 20. september. Det oplyser Hillerød Byforums direktør, Erik Helmer Pedersen.

Byforums formand, Carsten Larsen, oplyser, at meldingen om den mulige flytning nok har været lidt for hurtigt ude. Han siger:

- Kræmmermarkedet og handelen opfordrer til, at man flytter til uge 35, for der har kræmmermarkedet ligget de sidste 33 år. Der er de vant til at skulle lave aktiviteter. Der er mange, der har indrettet foreningslivet til det. De ved, at det er den uge, de skal være aktive.

Carsten Larsen tilføjer, at Byfesten, der nu har fundet sted i tre år, har ligget på tre forskellige datoer i juni måned, på grund af de mange helligdage. Der er det nemmere at operere med »uge 35«.

Erik Helmer Pedersen oplyser, at det er vigtigt at høre alle, inden man beslutter sig for en eventuel flytning.

- Vi skal have alle evalueringer færdige. Alle skal være med i sådan en beslutning. Der var 200 aktiviteter på sidste byfest. Vi er nødt til at få samlet alle de her ting, og tage hensyn til andre ting der sker i byen, det skal hele vejen rundt. Den er kommet ud lige hurtigt nok. Men det kan godt være, det ender sådan, siger Erik Helmer Pedersen om uge 35.

Han oplyser, at Byforum har en mængde underudvalg, men at det er bestyrelsen, der træffer sådanne beslutninger. I Byforums bestyrelse sidder fire byrådspolitikere, fire repræsentanter fra Hillerød Shopping, fire ejendomsejere, en fra liberale erhverv, en fra kulturlivet og en der repræsenterer de frivillige.

- Vi er i en læreproces. Alle undergrupper, aktivitetsudvalget, kræmmermarkedet, styregruppen indstiller til Byforum, og så kommer Byforum med en udmelding om, hvad den mener, siger direktøren.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?