6. august 2021
Både Gørløse og Skævinge har tidligere haft en skøjtebane. Nu kommer der også en på Torvet midt i Hillerød by - dog ikke med is men med miljørigtige plastikplader. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Både Gørløse og Skævinge har tidligere haft en skøjtebane. Nu kommer der også en på Torvet midt i Hillerød by - dog ikke med is men med miljørigtige plastikplader. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byer på stribe dropper skøjtebaner i frygt for corona, men ikke her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byer på stribe dropper skøjtebaner i frygt for corona, men ikke her

Overalt i landet har kommuner droppet deres skøjtebane i år på grund af frygt for corona-smitte. Men i Hillerød fortsætter byggeriet af den nye skøjtebane, der åbner på fredag.

Hillerød - 21. november 2020 kl. 06:41
Af Camilla Bjørkman Aagaard

Aalborg, Roskilde, Frederiksberg og Københavns Kommune åbner i år ikke deres populære skøjtebaner. Man frygter, at de mange mennesker, der vil samles for at skøjte, vil forhøje risikolen for corona-smitte.

arrow Læs også: Børnehaveklasser sendt hjem på to skoler

Den bekymring har formand for Hillerød Events, Carsten Larsen dog ikke.

På fredag åbner Hillerøds helt nye skøjtebane, som Hillerød Events, der er en samling af kommunens foreninger, står bag, og arbejdet fortsætter som planlagt. I denne weekend vil frivillige fra Hillerød Events mødes og lægge selve skøjtebanen på Torvet.

Carsten Larsen frygter ikke, at folk vil stimle sammen på Torvet og dermed risikere at smitte hinanden med corona.

- Vores skøjtebane er for det første ny, og derfor er der ikke den samme tradition, som der er i andre byer. Jeg er ikke så nervøs for, at flere hundrede stimler sammen, for det er første år, og vi skal først lære Hillerødborgerne, at der er den aktivitet på Torvet nu. Desuden vil der være folk fra Hillerød Events på pladsen, som vil guide og fortælle om, hvad man skal gøre og ikke gøre. Vi vil selvfølgelig bede folk om at holde afstand og tage de rigtige forbehold og bruge den sunde fornuft, siger Carsten Larsen.

Det er ikke et krav at skøjte med mundbind på. Hvor mange, der må være på skøjtebanen ad gangen, er endnu uvist.

- Vi tager en dialog med politiet på onsdag om restriktionerne, og vi følger selvfølgelig reglerne, siger Carsten Larsen.

Den 25x15 meter store skøjtebane, som Hillerød Events og Hillerød Byforum står bag, åbner den 27. november og vil være åben frem til og med februar 2021.

arrow Venstre vil give mere coronahjælp
23. november 2020 kl. 06:49 Opdateret: kl. 15:07
arrow Hel vuggestue lukker ned efter corona-tilfælde
20. november 2020 kl. 11:58 Opdateret: kl. 11:58
arrow Børnehaveklasser sendt hjem med corona
19. november 2020 kl. 13:55 Opdateret: kl. 13:55
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?