21. september 2021
Det er atter muligt at benytte Banestien, når man skal fra vest mod bymidten eller omvendt. Indtil for nyligt måtte man ad en omvej, da det ikke var sikkert at føre stien gennem Frederiksbro, mens byggearbejdet stod på. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Det er atter muligt at benytte Banestien, når man skal fra vest mod bymidten eller omvendt. Indtil for nyligt måtte man ad en omvej, da det ikke var sikkert at føre stien gennem Frederiksbro, mens byggearbejdet stod på. Foto: Allan Nørregaard
Foto: ALLAN NORREGAARD
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byens nye kvarter er blevet levende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Byens nye kvarter er blevet levende
Hillerød - 28. juli 2021 kl. 06:15
Af Magnus Eg Møller

Frederiksbro, Hillerøds nye bydel, står næsten færdig, og parkerede biler og cykler vidner om, at nogle af lejlighederne og rækkehusene nu bliver kaldt for »hjem«.

arrow Læs også: Nu sker det: Herredsvejen bliver spærret

Når byggeriet står færdigt, vil der være 1300 boliger, og det nye kvarter kommer til at huse cirka 3000 beboere. Byggeriet øger dermed det samlede indbyggertal i Hillerød med knap 10 procent. Og en befolkningstilvækst i den størrelsesorden centralt i Hillerød kommer til at få betydning for byen.

- Den nye bydel og de nye borgere medvirker forhåbentlig til, at vi kan holde liv i bymidten og byens forretninger. Det kommer til at give et boost, som gør at vi kan beholde en kraftig bymidte, siger Dan Riise (V), formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget i Hillerød Kommune.

Beboerne på Frederiksbro kommer til at kunne handle ind i en lokal Coop 365-butik, men har man brug for specialvarer, må man ind til byen.

Frederiksbro ligger lige ud til Roskildevej og Herredsvejen, så der er let adgang i bil. Alligevel håber Dan Riise dog, at folk tager turen til fods eller på cykel.

En bydel for alle

Politikerne har været med inde over projektet hele vejen, og alligevel er Dan Riise overrasket over, hvordan det er endt med at se ud. Positivt overrasket:

- Byggeriet er af meget høj kvalitet. Vi har været med til at godkende udtrykket, men jeg må bare sige, at jeg er blevet positivt overrasket. Det er blevet en rigtig lækker bydel at bo i og en bydel, vi kan være stolte af. Det har været spændende at følge med i. Man har gået og forestillet sig noget, men nu er det poppet op, så man kan se det. Jeg tror, det bliver et rigtig godt sted at bo, siger han.

Visionen fra bygherre M. Goldschmidt Ejendomme A/S's side er en bydel, der passer til både børn, unge, voksne og ældre.

»Det bedste sted i livet«, kalder de det selv.

Priserne varierer også meget, og selvom nogle af lejlighederne er store og dyre, er der noget for de fleste - og visionen om en varieret gruppe beboere er indtil videre indfriet, lyder det fra Dan Riise:

- Beboerne er en blanding af helt almindelige mennesker ligesom i resten af Hillerød. Priserne spænder bredt, og faktisk ligger de rimelig godt i forhold til resten af byen, siger han.

Privat svømmehal

Det kæmpestore byggeprojekt har givet anledning til en del debat.

Dels på grund af to af bygningernes højde, og dels fordi Banestien, der forbinder det vestlige Hillerød med midtbyen, har været spærret og omlagt.

Nu er banestien igen åben, og turen på den nye sti tager cyklister og fodgængere gennem det nye boligområde, der blandt andet byder, eller kommer til at byde, på en stor, kunstig sø, flere legepladser, grønne områder, et torv og en svømmehal.

Svømmehallen kommer med stor sandsynlighed til at glæde de mange beboere på Frederiksbro.

Svømmehallen kommer til at have et bassin á 10 gange 25 meter og erstatter den oprindelige plan om et søbad. Men for resten af Hillerøds borgere er den lukket land. Der er nemlig ikke adgang for offentligheden, og det er helt okay, mener Dan Riise: - Jeg ser ikke noget problem. Jeg synes bare, vi skal glæde os over, at alle får mulighed for at benytte parken og stierne i den nye bydel. Alle boligejere har i princippet ret til at lave det, de vil, så hvis de vil lave et privat svømmebassin i egen have, må de også gerne det. Vi har stadig en drøm om at renovere byens offentlige svømmehal, siger han.

Næsten færdigt

Selvom Frederiksbro er ved at være der, er byggeriet ikke helt færdigt endnu. Broen over Herredsvejen, Frederiksbroen, er efter planen klar til september, og 3. etape af Blåbærhusene vil også være klar til indflytning da.

I oktober vil Rønnebærgården, Laurbærhaven og Erhvervshuset være indflytningsklar.

Melbærgården og Laurbærgården står klar på et endnu uspeciferet tidspunkt. Svømmehallen, Frederiksbro Badepavillon, forventes klar til april 2022.

arrow Fællesskabet skal sikre Torsvangs overlevelse
21. juli 2021 kl. 06:28 Opdateret: kl. 17:09
arrow Frederiksbro har vokseværk: 185 indflytninger veloverstået
08. juli 2021 kl. 09:32 Opdateret: kl. 09:32
Synes du, at kommunen er der for dig?