19. maj 2019
Foto: Kim Rasmussen
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brugsformand: Vågn op Uvelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brugsformand: Vågn op Uvelse
Hillerød - 23. oktober 2018 kl. 07:59
Af Janne Mulvad
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det så godt ud i Dagli' Brugsen i Uvelse, som i årevis har haft en trussel om lukning hængende over hovedet. Omsætningen steg. Men da regnskabet for de første otte måneder af 2018 blev gjort op, manglede der næsten 300.000 i omsætning. Hvis butikken skal løbe rundt i 2018, skulle der pr. 31. august være omsat for cirka 7,3 millioner kroner i butikken. Men det blev kun til syv millioner kroner.

arrow Læs også: Rotte lukker Dagli´Brugsen

- Hvis butikken skal til at give underskud igen, kan det ikke forsvares, at Slangerup Brugs skal blive ved med at holde den oppe. Vi vurderer løbende i bestyrelsen, om den skal fortsætte. Og der har vi sagt: I må vågne op ude i Uvelse, ellers kan det være, at vi i løbet af 2019 siger, det var det, og må lukke. Der er ikke to år til at gøre det i. Vi skal se resultater inden for tre til seks måneder, siger Michael Topp, formand for Slangerup Brugsforening, som butikken i Uvelse siden 2013 har været en del af. Foreningen dækkede den lille butiks underskud i et par år. Men i 2015 sagde Slangerup stop, og advarede om, at det ville være nødvendigt at lukke butikken i Uvelse, hvis ikke omsætningen steg.

Truslen om at miste den lokale butik fik borgerne i Uvelse til at begynde at købe mere ind i butikken, og omsætningen steg. I 2017 var underskuddet væk.

Men for et halvt års tid siden vendte udviklingen.

- Der begyndte omsætningen at dale igen, fortæller Claus Brandenborg, som er formand for foreningen Uvelse Brugs' Venner, der blev stiftet i 2016.

Foreningen kæmper for at holde liv i butikken. Claus Brandenborg har blandt andet lavet prissammenligninger for at komme myter om, at Brugsen er langt dyrere end andre butikker, til livs.

- Folk siger, at Brugsen er alt for dyr. Så brugte jeg lidt krudt på at tjekke priser, og jeg tjekkede nok 250 varer og sammenlignede med Netto. Der er cirka 10 procent forskel. Og det er da småpenge, til gengæld for, at vi kan beholde vores butik. Og nogle ting var faktisk billigere i Dagli' Brugsen, siger Claus Brandenborg.

Da tallene for omsætningen i 2018 kom, gik foreningen på gaden og husstandsomdelte flyere, der lagde de dystre tal på bordet.

- Omsætningen steg prompte, da brochurerne var delt ud, så det tyder på, at folk bare havde glemt, at de skulle købe ind i butikken. Vi er nok nødt til at minde folk om det, siger Claus Brandenborg.

Allerede i uge 41 kunne resultatet ses, og omsætningen nåede op på index 106, det vil sige seks procent højere end omsætningsmålet.

Det betyder i følge Claus Brandenborg, at butikken kan nå at indhente det forsømte i 2018, hvis altså den gode udvikling fortsætter.

Det glæder Michael Topp at det lykkedes at få omsætningen op igen - men han ærgrer sig alligevel.

- Det er rigtigt dejligt, og vi påskønner, at støtteforeningen går ud og siger til folk, at nu skal I bruge butikken. Men samtidig synes vi, at det er ærgerligt, at man hele tiden skal bruge kræfter på at minde folk om at bruge butikken, og faktisk true lidt. Vi synes ikke, det er særligt sjovt, at vi igen og igen skal true med at lukke butikken, siger han.

Han bekræfter, at et nyt underskud i 2018 vil gøre advarslen om lukning aktuel igen.

- Vi vil meget gerne have, at der er en brugsforening i Uvelse, men samtidig skal vi se på, om det kan svare sig. Det er ikke fordi, det er så meget, der mangler i omsætning. Vi mangler bare lige, at hver husstand skal købe for cirka 1000 kroner ekstra om året i butikken, siger formanden.

arrow 25 kroner kan redde Dagli'Brugsen
24. december 2016 kl. 15:43 Opdateret: kl. 21:54
arrow Uvelse Brugs er stadig truet
21. december 2015 kl. 06:40 Opdateret: kl. 15:07
arrow Skal Uvelse Brugs lukke?
07. september 2015 kl. 06:23 Opdateret: kl. 22:48

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede