21. juni 2021
Blandt andet Koncenton er ved at bygge på Carlsbergvej. Og til dette byggeri med 113 lejligheder er der ingen p-pladser, "men mange offentlige i nærheden," oplyser Koncenton til Hillerød Posten. Foto: Mdt
Blandt andet Koncenton er ved at bygge på Carlsbergvej. Og til dette byggeri med 113 lejligheder er der ingen p-pladser, "men mange offentlige i nærheden," oplyser Koncenton til Hillerød Posten. Foto: Mdt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brug for flere p-pladser: Bygger nye boliger og supermarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brug for flere p-pladser: Bygger nye boliger og supermarked

Der bliver bygget adskillige boliger og supermarked på Carlsbergvej - nogle uden nye p-pladser

Hillerød - 10. oktober 2020 kl. 08:25
Af Mette Dolmer Thygesen

Allerede nu er der kamp om p-pladser i området ved Hillerød Station, hvor der er flere uddannelser og skoler - og hvor der bygges masser af nye boliger og et supermarked.

arrow Læs også: Udvalgsformand: - Det vælter ind med byggeansøgninger

Lidl bygger supermarked på Carlsbergvej, og ved butikken kommer der 59 nye p-pladser med tidsbegrænsning, fortæller kommunikationschef Morten Vestberg.

"De kommer til at ligge i terræn i umiddelbar forlængelse af butikken. Antallet er vurderet ud fra vores erfaring fra andre butikker," siger han.

Mange nye boliger

Lejerbo bygger 72 studieboliger og 30 familieboliger i bygningen Kompasset på Carlsbergvej. Til dem er der indregnet 32 p-pladser, oplyser Lejerbo til Hillerød Posten.

Også Koncenton bygger på Carlsbergvej. De har første prøvebolig klar, og udlejningen af de nye 113 lejligheder er gået i gang - og interessen er overvældende, oplyser Koncenton til Hillerød Posten.

"Der er ikke p-pladser til bebyggelsen, men mange offentlige i nærhed til bebyggelsen," skriver Koncenton i svaret til Hillerød Posten.

Det byggeri skal stå færdig i slutningen af året.

Mindst to p-båse per 300 kvadratmeter

Bygherrer skal i deres byggeansøgninger vise, at der kan etableres det antal p-pladser, som lokalplan foreskriver, oplyser Hillerød Kommune.

For Campus er der krav om, at der er mindst to parkeringsbåse per 300 kvadratmeter bolig, sådan som det er gældende i lokalplan 432, som byrådet vedtog i 2017.

P-pladsen ved Hillerød Station, hvor der var plads til 120 biler, blev nedlagt i marts 2019. Kommunen har siden udvidet med flere gratis p-pladser på Teglgårdssøen gratis p-plads og lavet en ny p-plads ved Frederiksborg Byskole med plads til 60 biler. Her må man holde i max. fire timer mellem klokken 6 og 17 - derefter er der ingen tidsbegrænsning.

arrow Natur- og Miljøklagenævnet afviser klager over Frederiksbro
31. januar 2017 kl. 13:04 Opdateret: kl. 13:04
arrow Det kan blive dyrere at bygge nyt hus
23. december 2014 kl. 05:53 Opdateret: kl. 14:17
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?