30. oktober 2020
Kirsten Jensen beskriver covid-19 som usynlig og lumsk. Arkivfoto: Martin Warming
Kirsten Jensen beskriver covid-19 som usynlig og lumsk. Arkivfoto: Martin Warming
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester med corona-opfordring: - Bliv ved og hold ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester med corona-opfordring: - Bliv ved og hold ud
Hillerød - 29. september 2020 kl. 08:42
Af Martin Warming

Som i resten af landet stiger smittetallene for Covid-19 også i Hillerød.

Efter et par dage med faldende smittetal, har vi de seneste dage igen set tallene stige i Hillerød, og det får nu borgmester Kirsten Jensen (S) til at komme med en opfordring til hillerødborgerne.

"Vi skal passe endnu bedre på hinanden. Vi skal stoppe smitteveje og smittekæder, så Covid-19-tallene hos os ikke stiger mere end nu. Det er en alvorlig sag at blive smittet, og dem der bliver smittet er kede af, at de måske har smittet andre," siger borgmesteren i et opslag på Hillerød Kommunes Facebook-side tirsdag morgen.

"Derfor lukker vi arbejdspladser, dele af børnehaver og skoleafsnit ned, og vi desinficerer og gør rent som aldrig før. Vores handlende gør, hvad de kan, for ikke at blive en del af en smittekæde og samtidig opretholde deres forretning. Buschaufførerne er opmærksomme på, at der ikke er for mange med bussen, og at alle har deres mundbind på. Der bliver vasket hænder som aldrig før og sprittet af og holdt afstand som aldrig før.
Alligevel smutter Covid-19 igennem, indtil vi alle som en bliver effektive nok til at afværge smitte," fortsætter hun i Facebook-opslaget.

arrow Læs også: Skole sender klasse hjem efter coronasmitte
Usynlig og lumsk

I løbet af den seneste uge er 26 hillerødborgere blevet testet positive for corona-smitte. I alt 254 hillerødborgere er siden den 27. januar blev testet positive for sygdommen.

Flere end 60 procent af de smittede i Hillerød er mænd, og mange af de smittede er unge og børn. 75 procent af de smittede i Hillerød Kommune er mennesker med dansk herkomst, oplyser Kirsten Jensen i Facebook-opslaget.

"Vores indsats hver især betyder meget. Bliv ved og hold ud. Covid-19 er usynlig og lumsk og kan trænge gennem bolværket. Det er også derfor, vi skal sige tak til dem, som fortæller, at de er smittede, for så kan vi hjælpe hinanden med at stoppe Covid-19, indtil vi har vaccine og behandling. Pas på jer selv og pas på hinanden," slutter opslaget på Hillerød Kommunes Facebook-side.

arrow Politiet: - Spisesteder og borgere har styr på corona-restriktionerne
29. september 2020 kl. 15:30 Opdateret: kl. 13:16
arrow HF-kursister tester sig selv for corona
29. september 2020 kl. 05:48 Opdateret: kl. 15:56
arrow Corona-smitte: To Hillerød-skoler ramt
28. september 2020 kl. 11:07 Opdateret: kl. 11:11
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?