30. juli 2021
Blandt høringssvarene til en ny ejerstrategi for Hillerød Forsyning er der ikke langt mellem de kritiske røster. Flere mener, at forsyningens bestyrelse ikke længere bør bestå af  byrådsmedlemmer. Foto: Allan Nørregaard
Blandt høringssvarene til en ny ejerstrategi for Hillerød Forsyning er der ikke langt mellem de kritiske røster. Flere mener, at forsyningens bestyrelse ikke længere bør bestå af byrådsmedlemmer. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: Vi kommer til at diskutere forsyningens bestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Borgmester: Vi kommer til at diskutere forsyningens bestyrelse
Hillerød - 08. september 2020 kl. 06:42
Af Anna Törnqvist Jensen

Hillerød Kommune står over for en ny ejerstrategi for Hillerød Forsyning. Der har derfor været en høring, hvor borgere i Hillerød via kommunens digitale borgerindvolveringsportal »Sammen om Hillerød« har kunnet kommet med input.

arrow Læs også: Formand freder Hillerød Forsynings ledelse - men kræver redegørelse

Det er blevet til 14 forslag. Mange peger på, at der er behov for ændringer i bestyrelsen.

»Det burde være en bestyrelse af borgere og ikke politikere fra byrådet. Det, der er foregået i en periode, har på ingen måde været kønt,« skriver Per Schultz, mens Ole Kristiansen også har givet sit besyv med.

»Der bør oprettes et repræsentantskab af borgervalgte (10 kandidater), som er upolitiske, men repræsenterer både private og erhverv, borgere i ejer- og lejebolig.«

Også byrådsmedlem Nikolaj Frederiksen (K) har delt sine tanker om ejerstrategien på platformen.

»For at tilsikre den kompetence i bestyrelse, der kan vurdere direktionens forslag, skal der laves om i sammensætningen. To politikere, to medlemmer med indsigt i forsyningsområdet, tre forbrugerrepræsentanter og medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer,« skriver han i sin kommentar.

Og bestyrelsen bliver helt sikkert en del af arbejdet med ejerstrategien, vurderer Kirsten Jensen.

- Vi kan i ejerstrategien godt forholde os til bestyrelsens sammensætning og størrelse, vi udpeger også medlemmer til bestyrelsen i byrådet, så det tror jeg bestemt bliver noget, vi kommer til at tale om. Der har været rejst spørgsmål, om man havde de bestyrelsesmedlemmer, man gerne ville have. Jeg tror også, vi kommer til at tale om, hvad er byrådets ansvar som ejer og bestyrelsens ansvar som selskabsbestyrelse, for det har der også været meget debat om, siger borgmesteren.

Tager kommentarer med
Udover de i alt 14 kommentarer på »Sammen om Hillerød« har kommunen også fået andre høringssvar, heriblandt fra Hillerød Forsyning. Alle kommentarer vil nu indgå i forvaltningens arbejde med en ny ejerstrategi, som Kirsten Jensen forventer bliver fremlagt til politisk beslutning i oktober.

- Det er noget, de øvrige byrådsmedlemmer også glæder sig til at tale om, fordi vi har ventet med at tale om Hillerød Forsyning, til vi skulle behandle ejerstrategien, og derfor passer det naturligt, at vi tager hele denne her debat om Hillerød Forsyning samlet. Vi kommer til at tale meget grundigt om tingene, det er jeg sikker på, siger Kirsten Jensen.

arrow Grebet strammes om Hillerød Forsyning
23. oktober 2020 kl. 06:34 Opdateret: kl. 15:56
arrow Politikere kræver beskedne lønninger i Hillerød Forsyning
23. oktober 2020 kl. 04:01 Opdateret: kl. 15:53
arrow Kommunalt selskab glemte at få rabat på en halv million
20. oktober 2020 kl. 17:03 Opdateret: kl. 17:03
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?