22. oktober 2019
Sten Svensson er initiativtageren til Facebookgruppen »Hillerød er min by«, der lægger op til debat om byens udvikling. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Sten Svensson er initiativtageren til Facebookgruppen »Hillerød er min by«, der lægger op til debat om byens udvikling. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere vil i dialog om Hillerøds fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere vil i dialog om Hillerøds fremtid
Hillerød - 21. januar 2019 kl. 04:20
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et år har Hillerød Kommune arbejdet med at inddrage borgerne i kommunens udvikling, men formen med indledende dialogmøder har slået fejl.

Det mener Sten Svensson, der er en del af en borgergruppe, der ønsker at gøre tingene på en anden måde. Tilbage i slutningen af november tog han initiativ til Facebookgruppen »Hillerød er min by«, hvis formål er at debattere, hvad borgerne selv vil med Hillerød.

- Baggrunden for gruppen er, at der ikke er nogen ordentlig borgerdialog. Dialogmøderne har det med, at man udveksler one-liners. Overskrifter på BT-niveau på begge sider. Og så går man derfra med en tom fornemmelse og en tvivl om, hvorvidt man overhovedet er blevet hørt. Det er et ønske om i stedet for borgerhøring at få borgerdialog. De (politikerne, red.) siger, at de gerne vil have borgerinddragelse, men det har de ikke. Så tænkte jeg: Hvorfor er det ikke, at kommunen har valgt at lave en Facebookgruppe? Det kunne de have gjort, hvis de gerne ville have borgerinddragelse. Men så gjorde jeg det. Der har ikke været meget dialog på den endnu, men den er heller ikke så gammel, siger Sten Svensson.

Gruppen har i skrivende stund 69 medlemmer. Foruden Sten Svensson består borgergruppen bag Faceboooksiden lige nu af fire personer, men gruppen håber at vokse sig større. De har nu stablet et borgermøde på benene den 5. februar, hvor de håber at arbejdet for alvor kan begynde.

- Ideen med mødet er at samle flere interesserede. Nogen tager et initiativ - og det har vi gjort - og så lader vi det brede sig ud. Jeg er temmelig sikker på, at der bør være et stort upolitisk engagement. Der er ingen politikere, der kan være i tvivl om, at vi gerne vil passe på vores by, og derfor bør alle politikere på tværs af partier række hånden op og sige, at det vil de også. På mødet vil vi præsentere, hvorfor vi sidder der, og så skal vi have nedsat nogle arbejdsgrupper. Målet er at blive en kvalificeret med- og modspiller, siger Sten Svensson og fortsætter:

- Jeg kunne godt forestille mig, at gruppen var på cirka 24+ personer, for så kan vi få nogle arbejdsgrupper. Mit mål er for det første, at det er nogen, der er villige til at lave en indsats. Jeg vil gerne bredere ud, så vi ikke er de samme fem personer. Repræsenterer vi nogen, eller repræsenterer vi bare os selv? Det ved vi jo ikke. Men jeg ved, at der er mange derude, som gerne vil noget. En af arbejdsgrupperne skal gerne sætte sig i spidsen for et fremtidsværksted for borgerne her i byen, for det er det, der er problemet - der mangler en helhed i planerne. Hvad vil vi med vores by? Skal det være et trafikknudepunkt? Skal det være kultur? Skal det være natur? Når vi har det, er det nemmere at tale om, hvad vi vil, siger Sten Svensson.

Borgermødet om udviklingen af Hillerød afholdes tirsdag den 5. februar klokken 19 i lokaler hos C4 Videncenter, Krakasvej 17 i Hillerød. Det er gratis at deltage men tilmelding er nødvendig til Sten Svensson på ssv@fokus.dk.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede