23. april 2021
På mandag hæves forsamlingsforbuddet for udendørs idrætsaktiviteter fra fem til 25 personer.
På mandag hæves forsamlingsforbuddet for udendørs idrætsaktiviteter fra fem til 25 personer.
Foto: matimix/matimix - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bolden kan trille igen: Lokale fodboldklubber jubler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bolden kan trille igen: Lokale fodboldklubber jubler
Hillerød - 24. februar 2021 kl. 16:40
Af Martin Warming

Der er formentlig mange butiksejere, der går rundt med et kæmpe smil på læberne i disse timer og glæder sig over, at de må åbne deres butikker igen fra mandag.

Men også rundt omkring i fodboldklubberne er der også stor begejstring for de genåbningsplaner, som regeringen og dens støttepartier er blevet enige om.

De betyder nemlig, at forsamlingsforbuddet hæves fra fem til 25 personer for udendørs idrætsaktiviteter.

”Vi er selvfølgelig superglade for, at vi endelig kan komme i gang med vores træning igen. Vi har været en lille smule i gang de sidste 14 dage, men det har været i små grupper af maksimalt fem personer, og det er ikke helt det samme, som når et helt hold kan træne sammen,” siger Jesper Rasmussen, der er formand for Skævinge Fodbold, der har cirka 300 medlemmer.

arrow Læs også: Citykoordinator om genåbning: - Et skridt i den rigtige retning
Erfaringer fra tidligere

Der vil formentlig stadig være en masse restriktioner, der skal tages højde for, når fodboldspillerne mødes for at træne igen, men det ser Jesper Rasmussen ikke som noget problem.

”Vi prøvede det jo i foråret, hvor vi maksimalt måtte være ti personer, og det gik rigtig fint, og det kommer det også til at gøre denne gang. Jeg er helt sikker på, at der er rigtig mange, der glæder sig til at komme i gang med at spille noget fodbold igen, og jeg er også helt sikker på, at specielt vores unge medlemmer glæder sig til at kunne være sammen med deres fodboldkammerater igen,” siger Jesper Rasmussen, der regner med, at klubben kan starte træningerne allerede fra mandag.

Stort behov

Også i Ålholm glæder formand Peter Thue Poulsen sig til at kunne byde medlemmerne velkommen tilbage.

”Det er vi rigtig glade for. Der er formentlig stadig en masse retningslinjer, vi skal overholde, men det har vi erfaring med fra tidligere, og det ser jeg ikke som noget problem,” siger han.

”Jeg tror, at mange af vores medlemmer har et stort behov for at komme på græs igen, og jeg tror, at det, at man nu kan gå til eksempelvis fodbold igen, vil gøre det lidt nemmere at udholde de andre restriktioner, der stadig gælder,” siger Peter Thue Poulsen.

Hvornår det bliver muligt at spille rigtige fodboldkampe mod andre hold og klubber, tør Peter Thue Poulsen ikke spå om. Men det er heller ikke det, der er det vigtige her og nu, mener han.

”Det vigtigste er, at vi kan komme i gang med at træne og trille lidt bold igen. Det er der mange, ikke mindst de unge medlemmer, der har glædet sig rigtig meget til,” siger Peter Thue Poulsen, der også regner med, at fodboldspillerne i Ålholm kan komme på græs igen allerede fra mandag.

arrow SlotsArkaderne må ikke åbne endnu: - Det er en katastrofe
24. februar 2021 kl. 13:15 Opdateret: kl. 11:50
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?