25. august 2019
Det meste af boldbanen på Gørløse Stadion er blevet ødelagt af en bil, der har kørt rundt og lavet hjulspind på banen.Foto: Anne Ejler Højriis
gallery icon

Se billedserie

Det meste af boldbanen på Gørløse Stadion er blevet ødelagt af en bil, der har kørt rundt og lavet hjulspind på banen.Foto: Anne Ejler Højriis
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boldbane smadret af hjulspind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boldbane smadret af hjulspind
Hillerød - 20. februar 2019 kl. 03:35
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En eller flere ukendte gerningsmænd har i weekenden smadret Gørløse Stadions fodboldbane ved at køre rundt på banen og lave hjulspind.

Hærværket skete lørdag aften mellem klokken 20.15 og 20.30, hvor fodboldklubbens næstformand opdagede bilen på fodboldbanen. Det fortæller formand for fodboldafdelingen under Gørløse Skytte- og Idrætsforening, Anne Ejler Højriis:

- Han kommer gående med sin hund, og han tænker egentlig, at det ikke er på selve banen, men pludselig kan han se, at banderne omkring banen bliver lyst op. Det er en mørk bil, der kører rundt. Den gasser op, og man kan tydeligt se, hvad der er blevet lavet. Så snart personerne i bilen opdager ham, suser de afsted, fortæller Anne Ejler Højriis.

Banen er blevet voldsomt ødelagt af bilen, da jorden var blød lørdag aften.

- Det er stort set hele boldbanen, der er ødelagt. Bilen har kørt temmelig meget rundt, og det er selvfølgelig ekstra ærgerligt, at det lige er på den bane, som er vores vigtigste, fordi det er den, der lever op de krav, der er til en bane for, at man kan spille turneringer, fortæller Anne Ejler Højriis.

Kan ramme sæsonstart

Fodboldformanden ærgrer sig især over, at det sker så kort tid, inden forårssæsonen begynder april-maj.

- Det er super ærgerligt. Især fordi der er god gang i Gørløse fodbold. Der kommer flere og flere især voksne til, som gerne vil spille fodbold, og vi har lige oprettet endnu et hold . Det er super ærgerligt, hvis vi skal til at slås med en bane, som ikke kan bruges så kort tid inden sæsonstart. Det er rigtig ærgerligt, hvis vi får ødelagt noget af sæsonen på grund af det, siger hun og fortsætter:

- Forhåbentlig når kommunen at få den genoprettet. Der er sikkert nogen, der tænker, hvad det kan betyde, at banen ikke er helt jævn, men det er farligt for spillerne, og det er svært at plane det helt ud, så spillerne ikke render og skvatter.

Huller fyldes op i dag

Hos Hillerød Kommune har driftsmedarbejdere allerede været ude og bese skaderne.

- Der kommer nogle gartnere i morgen (i dag, red.), som skal ud og fylde hullerne. Så skal vi have sået, så vi forhåbentlig kan nå at have et græslag klar til sæsonstarten. Derudover skal vi se på, om vi kan lave nogle foranstaltninger, der kan sikre, at det ikke sker igen. Vi kan placere sten, så man ikke kan køre ind på banen, og eventuelt en kæde. Man kan godt forestille sig, at de, nu hvor de har fundet ud af, at de kan komme ind på banen, vil komme tilbage, og det vil vi selvfølgelig forhindre, at de gør, siger Hillerød Kommunes sektionsleder for Udearealer, Christiane Zibrandtsen.

Det er ifølge hende ikke første gang, at der er hærværk med hjulspor på kommunens fodboldbaner. Tidligere har scootere og heste ødelagt baner.

Politi søger vidner

Hærværket blev anmeldt til Nordsjællands Politi mandag formiddag. Ifølge politiets pressemedarbejder Henriette Døssing har politiet brug for hjælp til at få opklaret hærværket.

- Det kan være svært for os at opklare det, når der ikke er nogen spor eller nogen mistænkte. Man må meget gerne ringe til os, hvis man har en idé om, hvem det kunne være, eller hvis der sidder nogen med dårlig samvittighed, siger Henriette Døssing.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede