5. august 2020
Borgmester Kirsten Jensen (S) har nu fået et brev fra børne- og socialminister Mai Mercado (K) og undervisningsminister Merete Riisager (LA). Her ses Jasper, som er et af de børn i Hillerød Kommune, som ikke går i skole. Jasper er hjerneskadet og lider af Cerebral Parese. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Kirsten Jensen (S) har nu fået et brev fra børne- og socialminister Mai Mercado (K) og undervisningsminister Merete Riisager (LA). Her ses Jasper, som er et af de børn i Hillerød Kommune, som ikke går i skole. Jasper er hjerneskadet og lider af Cerebral Parese. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnesager bekymrer ministre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnesager bekymrer ministre
Hillerød - 07. februar 2019 kl. 06:18
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag modtog borgmester Kirsten Jensen (S) et brev fra børne- og socialminister Mai Mercado (K) og undervisningsminister Merete Riisager (LA). De to ministre er gået sammen om at skrive et brev til Hillerøds borgmester, efter flere forældre til børn med handicap eller psykiske diagnoser har skrevet til børne- og socialministeren, fordi de mener, at Hillerød Kommune svigter deres børn.

arrow Læs også: Råd advarer mod for sen hjælp til psykisk syge børn

- Det gør selvfølgelig indtryk på mig at læse om, at forældre, som i forvejen står i en svær situation med deres børn, oplever voldsomme frustrationer over sagsbehandlingen i deres kommune. Det er et stort problem, hvis borgerne ikke længere har tillid til, at det offentlige kan levere ordentlig velfærd, skriver Mai Mercado i en mail til Frederiksborg Amts Avis og fortsætter:

- Som minister hverken skal eller kan jeg gå ind i de konkrete sager. Men sammen med undervisningsministeren har jeg nu skrevet til Hillerøds borgmester med en opfordring om at gå i dialog med forældrene og følge op på deres bekymringer og klager. Det er vigtigt for at få genskabt forældrenes tillid til kommunen.

Af brevet, som Frederiksborg Amts Avis er kommet i besiddelse af, fremgår det, at de to ministre er bekymrede, efter flere forældre til børn med handicap og diagnoser i Hillerød Kommune har klaget til børne- og socialministeren over Hillerød Kommune.

- Det er ikke vores opgave som ministre at vurdere konkrete sager eller pålægge kommunerne at træffe bestemte afgørelser i sagerne. Men det er afgørende for os, at I som kommune lever op det til ansvar, I har for at sikre, at børn med handicap og deres familier får den hjælp og støtte, de har ret til, både efter serviceloven og efter reglerne i folkeskolelovgivningen, skriver ministrene i fortsætter:

- Så som øverste ansvarlige for henholdsvis børnehandicapområdet og undervisningsområdet finder vi det naturligvis bekymrende, når en række borgere henvender sig med klager, der tegner et billede af en generel mistillid til en enkelt kommunes håndtering af sager om hjælp og støtte til børn med handicap og deres familier og overholdelse af undervisningspligten.

Ministrene opfordrer Kirsten Jensen til at følge op på forældrenes henvendelser.

- Da du jo som borgmester har det overordnede ansvar for sagsbehandlingen og tilrettelæggelsen af kommunens indsatser over for børn med handicap og deres familier, vil vi med dette brev opfordre dig til at gå i dialog med forældrene og følge op på de bekymringer og klager, som forældregruppen rejser. Vi håber, at du og byrådet vil gå forrest for at få genskabt forældrenes tillid til, at Hillerød Kommune både overholder lovgivningen og viser lydhørhed og forståelse over for de familier til børn med handicap, som henvender sig til kommunen for at få hjælp og støtte, skriver ministrene i brevet.

Borgmester Kirsten Jensen mener, at ministrene griber henvendelserne fra forældrene »helt rigtigt an«.

- De siger, det er mig som borgmester og os som byråd, som skal se på baggrunden for de henvendelser, vi har fået, og det ansvar vil vi gerne tage. Hvis jeg var dem, ville jeg have bedt os gøre det samme, siger Kirsten Jensen og understreger, at kommunen allerede er i gang med at gennemføre samtaler med familierne.

- Vi er allerede i gang og har været det i flere uger. Ministrene peger egentlig på den proces, vi selv har sat i gang.

arrow - Sagsbehandling har ikke været formålet
15. februar 2019 kl. 10:48 Opdateret: kl. 16:51
arrow Forældre: Samtaler med kommunen gør ingen gavn
15. februar 2019 kl. 10:12 Opdateret: kl. 16:51
arrow Borgmester lover ministre handling
14. februar 2019 kl. 12:07 Opdateret: kl. 16:24
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?