18. april 2021
Jens Wollesen   SJ-MEDIER
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn skal isoleres i to uger: Virusvariant i børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn skal isoleres i to uger: Virusvariant i børnehave
Opdateret 02. februar 2021 kl. 12:15
Hillerød - 02. februar 2021 kl. 12:11
Af Janne Mulvad

25 børn og fem voksne er blevet sendt hjem og skal isolere sig i to uger, efter en forælder er smittet med en virusvariant i daginstitutionen Eventyrhuset i Sophienborg. Forælderen fik positivt svar på en COVID-19 test mandag, og familiens børn blev hentet hjem.

arrow Læs også: Falsk alarm i børnehave

Samme dag havde et af familiens børn i Eventyrhuset udviklet symptomer, og barnet blev efter råd fra Styrelsen for Patientsikkerhed regnet for at være smittet, idet børn er meget eksponeret for smitte, når forældre er syge.

Tirsdag fik den smittede forælder besked om at vedkommende er smittet med en virusvariant - ikke nærmere angivet, men det drejer sig formentligt om den mere smitsomme variant af covid-19 B117, den såkaldt engelske variant. Det betyder, at de hjemsendte nu er nære kontakter til et barn, der regnes for at være smittet med en variant. Der er skærpede forholdsregler for isolation og test i forhold til virusvarianter, som bl.a. betyder at nære kontakter ikke må opholde sig i institutionen 14 dage efter potentiel smitte. Forældrene vil modtage information om dette i dag, oplyser Hillerød Kommune.

arrow Far kritiserer: Coronahjemsendelser er overreaktion
05. februar 2021 kl. 09:06 Opdateret: kl. 09:06
arrow Flere dagtilbud ramt af corona-smitte
21. december 2020 kl. 09:32 Opdateret: kl. 09:32
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?