21. september 2021
Prins Christian, der her ses med sin mor, Kronprinsesse Mary, hjalp sin farmor med at afsløre generationsmaleriet af Niels Strøbek.
gallery icon

Se billedserie

Prins Christian, der her ses med sin mor, Kronprinsesse Mary, hjalp sin farmor med at afsløre generationsmaleriet af Niels Strøbek.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder fra åbningen af "Regent i 40 år"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder fra åbningen af "Regent i 40 år"
Opdateret 26. januar 2012 kl. 09:37
Hillerød - 11. januar 2012 kl. 14:57
Af Maja Vindelev
Hillerød: De mange gæster til åbningen onsdag af særudstillingen På Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot overværede, at Prins Christian og farmor, Dronning Margrethe, sammen afslørede Niels Strøbeks nye, kongelige portræt, der viste sig at være et generationsportræt af Dronning Margrethe, Kronprins Frederik og Prins Christian.
arrow Læs også: Billeder: De kongelige på balkonen

Men inden afsløringen kunne ske, var der en række taler og musikalske indslag ved medlemmer af Slotskirkens kor, dirigeret af Sven-Ingvart Mikkelsen. Blandt andet sang koret med glimt i øjet Shu-Bi-Duas Danmarkssangen fra 1978, og den vakte stor moro.

Efter afsløringen besøgte regentparret og kronprinsparret med Prins Christian den nyåbnede udstilling i bunden af Prinsessefløjen "Regent i 40 år", der er åben for offentligheden fra 12. januar til 22. april.

Inden de kongelige gæster nåede frem til det sidste rum i udstillingen, nåede et par af slottets ansatte at flytte det nye maleri via riddersalen, ned ad trappen og over indre slotsgård til maleriets plads som finalen på udstillingen.
arrow Se det unikke panoramafoto fra Koncerthuset
15. januar 2012 kl. 09:24 Opdateret: kl. 09:37
arrow Felix og Nicolai festede med farmor
15. januar 2012 kl. 00:04 Opdateret: kl. 15:00
arrow Billeder: Dronningens røde løber
14. januar 2012 kl. 20:14 Opdateret: kl. 10:39
Synes du, at kommunen er der for dig?